RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fornuftig trekk

Sist oppdatert:
Fusjonene mellom TGS og Wavefield for tommel opp fra et meglerhus.
(Bilde: Konsernsjef Hank Hamilton i TGS)

TGS-Nopec og Wavefield Inseis har blitt enige om å fusjonere. Sammen skal de danne et bedre og mer konkurransedyktig seismikkselskap.

- TGS Nopec og Wavefield har i dag annonsert at selskapene slår seg sammen. Vi anser dette som et fornuftig trekk. Vår bakgrunn for et negativt syn på TGS har vært mangel på tilgjengelig kapasitet når det gjelder fartøy. Når det gjelder Wavefield vil disse nå få tilgang på en bredere kundebase og dermed kunne ekspandere teknologien hurtigere, skriver DnB NOR Markets.

Meglerhuset tar opp kursmålet til kjøp i TGS fra hold og jekker opp aksjen til 120 kroner fra 95 kroner. Kursmålet i Wavefield blir redusert til 60 kroner per aksje fra 65 kroner, men kjøpsanbefalingen blir beholdt.

- Kursmålene impliserer synergi ved fusjonen på 10 prosent sammenlignet med de tidligere kursmålene, skriver DnB NOR Markets i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere