RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forsøkte å dra skolejente inn i bil

- LITE HYGGELIG: REktor ved Sagdalen skole har måttet informere alle foresatte ved skolen etter flere episoder der elever har blitt fulgt etter og forsøkt lokket inn i en bil. Det er også meldt om lignende episoder rundt skolene på Skedsmokorset.
- LITE HYGGELIG: REktor ved Sagdalen skole har måttet informere alle foresatte ved skolen etter flere episoder der elever har blitt fulgt etter og forsøkt lokket inn i en bil. Det er også meldt om lignende episoder rundt skolene på Skedsmokorset. Foto: Geir Egil Skog (ROMERIKES BLAD)
Sist oppdatert:
Mistenkelige menn i bil skaper frykt på flere skoler. Rektor John Ahlsen ser alvorlig på hendelsene.

På Facebook og andre sosiale medier sprer advarselen seg som ild i tørt gress, skriver Romerikes Blad.

«OBS OBS! Melding fra skolene på Skedsmokorset. To menn i en Toyota Hiace, lys blå/grå, forsøkte å få med seg barn i bilen. I 50-60 åra...samme har visstnok skjedd ved Sagdalen!».

Rektor John Ahlsen ved Sagdalen skole på Skedsmo utenfor Lillestrøm bekrefter at det i begynnelsen av forrige uke, og i slutten av uka før, ble meldt inn om totalt tre hendelser der en varebil har fulgt etter elever.

Det samme gjør rektor Anne Soltveit ved Åsenhagen skole på Skedsmokorset.

«Å nei, der kommer de andre»
Soltveit sendte i midten av forrige uke ut et skriv til alle skolens foresatt etter en opplevelse en av skolens gutter hadde 15. september.

- På vei tilbake til skolen, etter en sykkeltur med klassen, ble han stanset av to eldre menn i en hvit varebil. De var kledt i arbeidsklær og spurte om han ville sette seg inn i bilen, opplyser Åsenhagen-rektoren.

Gutten nektet og etter hvert kom resten av klassen, også en lærer, mot den hvite varebilen. Da overhørte gutten de to mennene snakke sammen.

- «Å nei, der kommer de andre», skal de ha sagt til hverandre før de kjørte av gårde, sier Anne Soltveit.

Åsenhagen-rektoren sier til RB at hun oppfordrer alle som har opplevd lignende hendelser om å ta kontakt med politiet eller skolen. Hun oppfordrer samtidig foreldre til å snakke med barna sine om episoden.

Episoden skal ha skjedd i Åsenhagen boligområde, rett ved skolen.

Etter skoletid
Alle de tre hendelsene ved Sagdalen skole skal ha skjedd etter skoletid, blant annet i området rundt Sagelva.

- Det er barn som har opplevd å bli fulgt etter av en bil. Ved et av tilfellene skal en av våre elver ha blitt forsøkt dratt inn i en bil, forteller rektor Ahlsen som ser alvorlig på situasjonen.

Det var onsdag i forrige uke, på ettermiddagen i Strømmen, at skolejenta ble forsøkt dratt inn i bilen. Rektor vet ikke på hvilken måte dette skjedde, men jenta kom seg unna.

På høstens foreldremøter har skolen informert om saken, og alle foresatte har fått et skriv som opplyser om situasjonen og hendelsene.

- Har episodene spredd frykt blant elevene og deres foreldre?

- Det er klart at det er ingen som liker at slike ting skjer i sine nærområder, men vi har tatt kontakt med politiet, foreldrene er varslet, så jeg føler saken er håndtert greit, sier Ahlsen.

Øker patruljeringen
Politioverbetjent Bjørn Teigen ved Lillestrøm politistasjon forteller at politiet er klar over situasjonen ved og rundt skolene i Skedsmo. Politiet er i dialog med skoleledelsen og han forteller at de også har økt patruljeringen med uniformerte biler i de aktuelle områdene.

- Så lenge vi ikke har noe spesifikt å gå etter, som for eksempel registreringsnummer på bilene, så er det vanskelig for politiet å spore opp de mistenkelige personene. Vi håper at det skal ha en forebyggende effekt å øke patruljeringen, sier han.

Politioverbetjenten er klar på at alle elevene har gjort helt rett i tilfellene de har følt seg forfulgt:

- Man må bare gå, og melde ifra til skolen eller politiet, sier han.

- Tar det forskjellig
Anne Soltveit ved Åsenhagen skole forteller at gutten som opplevde å bli stanset av de to mennene synes det var en vanskelig hendelse.

- Han hadde behov å snakke om dette, og det har han fått. Familien til gutten har politianmeldt forholdet, forteller rektor.

- Hvordan reagerer de andre elevene på skolen?

- Elevene tar dette veldig forskjellig. Noen har mer behov for å snakke om det enn andre. Noen blir redde, men vi håper vi klarer å ta dette opp med elevene på en ryddig og balansert måte, sier Soltveit

Vage beskrivelser
Politiet har foreløpig kun vage beskrivelser av de mistenkelige bilene. Så langt skal det være snakk om en eller to varebiler. Den ene er beskrevet som hvil med gul påskrift, mens en annen er beskrevet som lys blå eller grå. I bilen, eller bilene, skal det ha sittet to eldre menn.

Rektor ved Sten Tærud, Eva Marie Klaussen forteller at de også har sendt ut et skriv etter hendelsen på Åsenhagen og på Sagdalen skole.

- Selv om vi ikke har hatt hendelser knyttet direkte til vår skole, ligger ikke Åsenhangen langt fra oss. Vi synes det er viktig at alle i nærområdet er informert, sier hun.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere