*Nettavisen* Nyheter.

- Forsøkte å krysse en elv

Foto: Leiff Josefsen (SCANPIX)

Funn av en hjemmelaget flåte gjør at politiet tror de tre savnede jærbuene kan ha druknet i en elv på Grønland.

10.08.10 14:59

Tirsdag ble det kjent at letingen etter de tre savnede rogalendingene i Søndre Strømfjord på Grønland fortsetter. Det opplyser det lokale politiet til Aftenbladet.

Funn som er gjort, tyder på at de savnede har forsøkte å krysse en elv.

- Vi har funnet noe som kan ligne en selvlaget flåte bestående av luftmadrasser og greiner som er bundet sammen. Ting tyder på at de savnede har forsøkt å krysse eller ta seg ned elven på denne, og at det har gått galt, sier Farde Olsen, daglig leder og førstebetjent ved politistasjonen i Søndre Strømfjord (Kangerlussuaq) til avisen.

Søket etter de tre blir nå konsentrert om elva og strekningen ned mot kysten. Letningen fortsetter utover dagen med helikopter og politihunder, politiet vil ikke si hvor lenge leteaksjonen vil vare.

Familien ønsker å hjelpe

Samtidig ønsker venner, familie og bekjente av de savnede mennene ønsker å reise til Grønland for å lete selv.

- Vi er hjelpeløse så langt unna, sier Peter Aniksdal, far til Tormod som er savnet på Grønland.

Han har snakket med svært mange som er vilige til å ta turen til Grønland for å delta i et eventuelt søk i Paradisdalen.

Men ifølge avisen er alle fly til Grønland fulle hele uka, med første mulighet førstkommende fredag.

Dermed stiller andre jærbuere opp for å hjelp til med leteaksjonen. Både enkeltpersoner og kommunen vil nå bistå med å få chartret et fly.

Mann funnet omkommet

Mandag kveld ble en person funnet omkommet i den samme elven som noen ryggsekker til de savnede jærbuene samme dag. Visepolitimester Morten Nilsen bekrefter til Jærbladet at det er en mann, men kan ikke si noe mer om identiteten.

De tre savnede er Magnar Haarr (24) fra Vigrestad, Tormod Aniksdal (24) fra Vigrestad og Jonas Reiestad (31) fra Nærbø. De kom ikke tilbake etter en ukes fisketur i Paradisdalen ved Søndre Strømfjord fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.