*Nettavisen* Nyheter.

- Forstår at folk er sinte

Foto: (Scanpix)

Den 23 år gamle indiske kvinnen døde etter å ha blitt gjengvoldtatt. Indias statsminister sier han forstår folkets reaksjoner.

29.12.12 09:56

Kvinnen, som har fått kallenavnet «Damini», måtte gi tapt etter organsvikt. Det skriver The Times of India.

Hun ble flyttet til et sykehus i Singapore tidligere denne uken, og tilstanden har blitt betegnet som «ekstremt kritisk» de siste dagene.

- Hun viste enorm kraft og kjempet for livet mot alle odds svært lenge. Men skadene kroppen hennes hadde blitt utsatt for var for store til å kunne overvinnes, sa sykehussjefen Dr. Kelvin Loh.

Kvinnen og hennes mannlige følgesvenn ble angrepet, robbet og kastet av en buss i New Dehli 16. desember. Mannen ble etterhvert utskrevet fra sykehuset.

Voldtekten skal ha vart i over 40 minutter og var svært brutal. Både kvinnen og mannen ble banket opp med jernrør.

Ifølge CNN planlegger nå indiske myndigheter å tiltale de mistenkte for drap. Seks mennesker er arrestert etter voldtekten, inkludert bussjåføren og en midreårig.

Illsinte demonstranter har tatt til gatene flere ganger de siste dagene, samlet om krav til myndighetene om bedre beskyttelse av kvinner og straff for de skyldige.

Etter dødsfallet forventes det flere protester og politiet har nå bedret sikkerheten der demonstrasjonene tidligere har foregått.

Torsdag uttalte representanter for indiske myndigheter at de planlegger å offentliggjøre informasjon om dømte voldtektsmenn på offisielle nettsider.

En kommisjon skal også nedsettes for å finne måter å bedre kvinners sikkerhet i landet. De får tre måneder på seg til å komme med sin rapport til myndighetene.

Statsminister Manmohan Singh har uttalt at han forstår reaksjonene dødsfallet fører med seg.

- Det ville være en hyllest til henne om vi klarte å kanalisere disse følelsene og være konstruktive, sa han i en uttalelse. Det skriver BBC.

Fredag ble det kjent at en 17 år gammel jente hadde tatt livet av seg etter at hun skal ha blitt presset av politiet til å trekke anmeldelsen av en gjengvoldtekt.

Les mer: Jente (17) tok sitt eget liv

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.