*Nettavisen* Nyheter.

- Fortsatt fred mellom Israel og Egypt

Foto: Amr Nabil (Ap)

Netanyahu holder seg til fredsavtalen etter at flere hundre egyptere stormet ambassaden i Kairo. Det er erklært unntakstilstand.

10.09.11 22:22

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu har sagt at Israel holder seg til fredsavtalen med nabolandet.

- Vi jobber sammen med egyptiske myndigheter om å få ambassadøren tilbake på plass. Jeg vil forsikres om at alt av sikkerhet er i orden, sa han i en tale på israelsk fjernsyn.

Det melder BBC.

Økt motstand
Flere hundre demonstranter stormet fredag kveld landets ambassade i Kairo.

De rev ned sikkerhetsmuren, og tok seg etter hvert inn i bygningen.

Innenfra kastet de dokumenter ut av vinduene og ned på gaten. Samtidig jublet og sang demonstranter utenfor. De ropte også slagord mot Israel.

Motstanden mot Israel økte i Egypt etter at fem egyptiske politimenn ble drept forrige måned. De ble skutt da israelske styrker jaktet på væpnede palestinere på grensen mellom Egypt og Israel.

BBCs korrespondent sier den egyptiske hæren nå forsøker å balansere kravene fra et illsint folk med landets strategiske forpliktelser.

Al Jazeera melder at det er erklært unntakstilstand i landet.

Rundt 20 mennesker ble arrestert etter opptøyene.

Evakuerte 80 mennesker
Netanyahu ga ordre om å evakuere de ansatte og deres familier og rundt 80 mennesker ble fraktet over grensen i løpet av natten. Seks mennesker var inne i ambassaden da den ble stormet, og ble reddet ut av egyptiske sikkerhetsstyrker.

Tre mennesker døde da egyptisk politi grep inn mot demonstrantene. Over 450 mennesker ble skadd.

Urolighetene startet etter fredagsbønnen da tusenvis av egyptere tok til Tahrir-plassen for å kreve å få reformene raskere på plass. Egypts mangeårige leder Hosni Mubarak ble avsatt i februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.