*Nettavisen* Nyheter.

- Fortsatt ulovlig å spille poker om penger

Oslo (NTB): Advokat og Høyre-mann John Christian Elden tar feil når han sier det er blitt lov å spille poker om penger. Det slår statssekretær Mina Gerhardsen (Ap) fast overfor NTB.

- Poker er et pengespill som ikke er tillatt i Norge. Det kan ikke arrangeres pokerspill verken i offentlig eller privat sammenheng, sier hun.

Uttalelsene kommer som et resultat av den usikkerhet den såkalte pokerdommen fra Borgarting lagmannsrett har skapt. I forrige måned ble 38 år gamle Geir Egholm frikjent for brudd på straffeloven etter å ha arrangert en turnering i pokervarianten Texas Hold'em. Før helgen besluttet statsadvokaten å ikke anke, noe som fikk Elden til å fyre av følgende råd til alle dem som spiller poker om mindre beløp blant venner:

- Spill i vei. Kom opp av kjellerne og ut i lyset. Dere er avkriminalisert. Det er ikke ulovlig lykkespill, og krever ikke Lotteritilsynets tillatelse.

Rådet fra advokaten er ikke godt, ifølge Mina Gerhardsen.

- Han har ikke rett i dette. Det å arrangere pokerlag i private hjem er fortsatt ulovlig, sier statssekretæren. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.