RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
18 millioner amerikanere så på kampen mellom USA og Portugal (til venstre). Den konservative spaltisten Ann Coulter (til høyre) mener den økte interessen er tegn på «nasjonens moralske forfall».
18 millioner amerikanere så på kampen mellom USA og Portugal (til venstre). Den konservative spaltisten Ann Coulter (til høyre) mener den økte interessen er tegn på «nasjonens moralske forfall». Foto: Scanpix/Wikimedia Commons (fotomontasje)

- Fotballinteressen er et tegn på moralsk forfall

Sist oppdatert:
Spaltist gir innvandringslov skylden for den økende fotballinteressen i USA.

Interessen for fotball har økt blant amerikanere i løpet av verdensmesterskapet i Brasil. USA er fortsatt med i spillet, og kom videre til åttendelsfinale til tross for tapet mot Tyskland torsdag kveld.

- Moralsk forfall
Men den voksende interessen for fotball i USA, er imidlertid ikke like populær blant alle amerikanere. Den konservative politiske kommentatoren Ann Coulter mener nemlig at interessen er et tegn på nasjonens moralske forfall.

Det skriver hun i en kommentar i The Clarion-Ledger.

- Enhver økt interesse for fotball kan bare være et tegn på nasjonens moralske forfall, skriver Coulter.

- Ingen helter
Hun hevder at individuelle prestasjoner er så å si fraværende i fotball, i motsetning til baseball, basketball og amerikansk fotball som er nærmest tuftet på individuelle prestasjoner, skal vi tro Coulter.

- Det finnes ingen helter, ingen tapere og ingen blir stilt til ansvar. Og ingen barns sårbare selvrespekt blir knust. Det er en grunn til at urolige kvinner blir kalt «soccer moms» og ikke «football moms», skriver hun.

- Har de i det hele tatt MVP (individuell utmerkelse red.anm.)? Alle løper jo bare rundt, opp og ned banen, og av og til er det en ball som tilfeldigvis går inn i mål. Og da skal vil liksom være oppspilte. Da har jeg allerede sovnet.

Coulter mener den atletiske prestasjonen er så fraværende at gutter og jenter like gjerne kan spille på samme lag. Videre går hun løs på alle de poengløse uavgjort-resultatene i fotball.

Amerikanske fotballfans i Los Angeles følger ivrig med på kampen mellom USA og Portugal.

Personlig ydmykelse
I tillegg omtaler hun fotball som en pysesport. Coulter skriver at muligheten for enten personlig ydmykelse eller alvorlig fysisk skade må være til stede om det skal kunne regnes som en sport.

- Etter en kamp i amerikansk fotball, så blir de skadde båret vekk av ambulansepersonell. Etter en fotballkamp (soccor), får hver spiller en sløyfe og en boks med jus.

I tillegg prøver hun å gjøre narr av det faktum at det ikke er lov å bruke hendene i fotball.

Innvandringslov
Til slutt går hun til frontalangrep på immigrasjonsloven fra 1965, som ble presset gjennom av avdøde Ted Kennedy i Senatet, som lettet på restriksjonene for innvandring til USA.

Hun mener immigrasjonsloven er eneste grunn til at flere «amerikanere» ser på fotball.

- Jeg lover deg: Ingen amerikaner som har en oldefar som ble født her, ser på fotball. Man kan bare håpe at i tillegg til å lære seg engelsk, så vil disse nye amerikanerne til slutt kvitte seg med denne fotballfetisjen. 

Artikkelen fortsetter under grafen.

Grafen viser utviklingen i Google-søk på landslaget i fotball i USA siden 2004.


Formidabel interesse
Interessen for fotball-VM har vært formidabel i USA og har generert rekordhøye seertall for fotballkamper.

Kampen mellom USA og Portugal ble vist på ESPN, og ble sett av 18,2 millioner seere.

- Dette er den mest sette fotballkampen i USA gjennom tidene, på alle kanaler, lyder en uttalelse fra ESPN.

Ytterligere 6,5 millioner seere så en spansktalende sending av samme kamp på Univision.

- Hele verden følger med nå, sier USAs tidligere landslagsspiller Cobi Jones til CNN.

Han mener det er spesielt den yngre generasjonen som har fattet interesse for sporten.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere