*Nettavisen* Nyheter.

- «Foxy Knoxy» ble kalt «Isdronningen» av medfanger

Foto: (Handout/Reuters)

Kvinnen som ble dømt og frikjent for «vampyr-sex»-drap, gir nå ut bok - samtidig som en fangevokter snakker ut.

05.05.13 23:47

Amanda Knox (25) satt i fengsel i Italia i fire år for drapet på romvenninnen Meredith Kercher i 2009.

Les også: Dømt til 26 års fengsel for studentdrap

Vampyrsexlek over kanten?

Ifølge aktoratet startet ugjerningen som en vampyr-sexlek mellom Amanda Knox, hennes daværende kjæreste Raffaele Sollecito og vennen Rudy Guede (som soner en dom på 16 års fengsel).

De skal alle ha tvunget Meredith til å medvirke, hvorpå Amanda skal ha skåret over halsen på Kercher.

Saken og omstendighetene skapte enorm interesse verden over, blant annet på grunn av de uklare omstendighetene, vampyr- og sexingredienser, mangel på bevis - og ikke minst at hovedpersonen selv hadde et utseende som førte til at hun fikk kallenavnet «Foxy Knoxy».

I oktober 2011 ble hun derimot frikjent i ankesaken.

Les også: - Hun har lidd for noe hun ikke har gjort

Ny rettssak

Nå har italiensk høyesterett opphevet frifinnelsen og beordret ny rettsrunde mot Knox og hennes daværende kjæreste Sollecito, men det er høyst lite sannsynlig at Knox vil reise tilbake fra USA for å gjennomgå en ny rettssak.

Klikk på bildet for å forstørre.

USA har ikke for vane å utlevere amerikanske statsborgere til andre land.

Gir ut bok

I stedet har Knox utgitt bok om sine opplevelser i fengselet i Italia, en bok hun etter sigende skal ha fått et forskudd på rundt 25 millioner kroner for å skrive.

I boka forteller hun blant annet at hun ble drevet til randen av selvmord, og at det var sexpress fra en av vaktene i fengselet.

- Min vakt ønsket å vite hvem jeg hadde sex med, og hvordan jeg likte det - og om jeg ville gjøre det med ham, skriver hun ifølge Daily Mail.

Ifølge boka skal hun dog aldri ha vært fysisk misbrukt i tiden i fengselet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elaine Thompson (Ap)

- Isdronningen

Bilder av Amanda Knox fra tiden i rettssystemet i Italia, og etter at hun kom tilbake til USA, har tidvis vist en svært følelsesladet person som flere ganger har brutt ut i gråt.

Den britiske avisa The Daily Mail har kommet i kontakt med en kvinnelig fengselsbetjent som skal ha sett Knox hver dag i to år. Hun forteller en helt litt annen historie.

Ifølge Angela Antonelli skal Knox mer eller mindre ha isolert seg totalt fra de andre fangene, og skal ha utvist en utrolig evne til å fylle tiden sin - blant annet med å skrive brev, synge Beatles-sanger og spille gitar. Ifølge Antonelli skal hennes medfanger ha omtalt henne som «Isdronningen».

- Hun gråt ikke en eneste gang mens jeg var. Andre fanger ba om beroligende midler, gråt, skrek ut at de ikke gjorde det, klaget over smerter, at de ikke kunne fortsette. «Hvordan kan dette skje med meg», skrek de. Mange fanger slår hodet sitt i veggen eller til og med sydde igjen sin egen munn, skrek, kastet opp, kuttet seg i håndleddet. Men hun viste ingen reaksjoner, ifølge fengselsbetjenten.

- Du vil aldri forstå hva som skjedde

Ifølge fengselsbetjenten skal fengselet ha vært et ganske sosialt sted, der fangene lagde mat, bakte, delte ting med hverandre - inkludert klær, men Knox skal ikke ha deltatt i noen slik aktivitet.

Antonelli forteller at hun tror hun var den som kom tettest på Knox i fengselet, men at hun var et lukket menneske.

- Hun snakket aldri om drapsnatten med noen. Hun ville ikke snakke om Meredith' mord. Amanda snakket aldri om Meredith og aldri om Guede. Og selv om Amanda ikke drepte Meredith, har hun aldri gjort noe for å hjelpe til med å forstå hva som skjedde den natten. Hun tenkte bare på sin egen overlevelse. Hun er ugjennomtrengelig, du vil aldri bli i stand til å forstå hva som skjedde den kvelden. Amanda viste nesten ingen følelser, sier fangevokteren.

- Den eneste gangen jeg så henne nervøs, var da hun ventet på at hennes mor skulle sende henne den andre Harry Potter-boken. Hun levde gjennom sine bøker, hun transporterte seg bort gjennom bøker, akkurat som hennes helt, Harry Potter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.