RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frankrike har ikke kapasitet til å overvåke kjente jihadister

Det er lett å finne ekstremister, men nesten umulig å følge alle bevegelsene deres, ifølge etterretningseksperter.
Det er lett å finne ekstremister, men nesten umulig å følge alle bevegelsene deres, ifølge etterretningseksperter. Foto: Pascal Rossignol
Sist oppdatert:
Selv om politiet kjenner til personer med bånd til jihadistgrupper, er dette ingen garanti for at de vil holdes under konstant overvåking

Det sier franske etterretningseksperter etter terrorangrepet mot Charlie Hebdo.

Det er lett å finne ekstremister, men nesten umulig å følge alle bevegelsene deres, ifølge etterretningseksperter. 

Nettavisens journalist Simen Lønning rapporterer fra Paris.

– Det er ikke slik at fordi du er kjent, så er du er under permanent overvåking. På et tidspunkt slutter overvåkingen, spesielt hvis du er smart nok. Disse er uunngåelige smutthull, sier Eric Denece, leder av Det franske senteret for etterretningsforskning.

Innenriksminister Bernard Cazeneuve bekreftet at brødrene som er mistenkt for å stå bak angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo onsdag, har vært under overvåking, men at det ikke var noe som indikerte på at et angrep var på trappene.

Personer som reiser til Irak og Syria for å slutte seg til opprørsgruppen Den islamske staten (IS), har vært et økende problem for Frankrike. Men myndighetene har ikke ressurser til å overvåke alle som reiser og vender tilbake, sier en anonym tjenestemann i den franske antiterrorsektoren.

– Det vi gjør er å lage lister. De som virker mest farlige, de som virker mest sannsynlige til å utføre handlinger, er under permanent overvåking. Når det gjelder de andre, er det ressurser det kommer det an på, sier tjenestemannen. (©NTB)


Terrordramaet i Paris direkte:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere