*Nettavisen* Nyheter.

- Frankrike mangler opptil 10 milliarder euro til budsjettet

Paris (NTB-AFP): Det trengs ytterligere 7- 10 milliarder euro hvis Frankrikes budsjettunderskudd skal kunne kuttes i tråd med målsettingen for 2012, ifølge landets finansminister.

25.06.12 11:04

Beløpet tilsvarer opptil 75 milliarder kroner. I et intervju med TV-stasjonen iTele mandag sier finansminister Pierre Moscovici at regjeringen fortsatt mangler 7- 10 milliarder euro for å kunne redusere budsjettunderskuddet til 4,5 prosent.

- Jeg tror vi er omtrent halvveis, men jeg venter på de offisielle tallene, sier Moscovici.

I fjor var Frankrikes budsjettunderskudd på 5,2 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP), og i mars i år varslet landets tidligere konservative regjering at den ville kutte underskuddet til 4,4 prosent i år. I henhold til EU-regler skal budsjettunderskuddene holdes under 3 prosent av BNP.

Den sosialistiske regjeringen vil i løpet av kort tid utarbeide revidert statsbudsjett for 2012. Blant tiltakene som skal sørge for mer penger, er skatteskjerpelser for de rikeste.

Regjeringen vil imidlertid først studere ferske tall som viser utviklingen i fransk økonomi i årets første seks måneder. Tallene er ventet i begynnelsen av juli. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.