- French må betale sykehuset selv

Kinshasa (NTB-Peter Tálos): - Dersom Joshua French er syk og behøver medisinsk hjelp, må han regne med å betale det selv, sier forsvarer André Mwila, som håper på frifinnelse for sin norske klient.

13.02.14 09:52

Den kongolesiske forsvareren til French velger å være optimist i forkant av at dommerne i det militære tribunalet i Kinshasa skal avsi dom etter Tjostolv Molands død i august i fjor. Han sier det ikke er noen bevis som knytter Joshua French til et angivelig drap, at det er tvil om hva som er skjedd og at de fem dommerne derfor må frifinne nordmannen. Han er imidlertid mindre overbevist om at den stadig sykere klienten vil få den nødvendige hjelpen til å bli frisk etter de siste månedenes påkjenninger som har satt sitt tydelige preg.

- French blir nå hele tiden passet på av flere andre, innsatte eller vakter, inne i fengselet. Han behøver medisinsk hjelp, sier André Mwila til NTB.

Han forteller at pengemangelen fører til at de innsatte i fengslene spiser og lever dårlig. Det å plassere en fange på sykehus er dyrt, og advokaten nevner at det i enkelte saker har forekommet at innleggelser har skjedd på fangens egen bekostning.

- Hvis French skal legges inn på sykehus, må han betale for behandlingen, rommet og til og med for de militære vaktene på utsiden som skal passe på at han ikke rømmer, sier advokaten videre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag