RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UBEHAGELIG: Norwegian har foreløpig ikke bestemt seg for om de vil anmelde passasjeren, som var svært ubehagelig mot både passasjerer og personale under en flyvning mellom Gardermoen og Evenes, torsdag ettermiddag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
UBEHAGELIG: Norwegian har foreløpig ikke bestemt seg for om de vil anmelde passasjeren, som var svært ubehagelig mot både passasjerer og personale under en flyvning mellom Gardermoen og Evenes, torsdag ettermiddag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

- Freste, spyttet og ropte «Heil Hitler!»

Sist oppdatert:
Passasjeren ville også på do for å røyke.

Jørn Martinussen fra Ballangen var en av passasjerene som fikk en heller ubehagelig flyreise med Norwegian fra Gardermoen til Evenes torsdag ettermiddag.

En full passasjer lagde kvalme allerede fra før flyet tok av.

– Det første han gjorde var å rope ut at han skulle stoppe lakseoppdrett i Tysfjorden, sier Martinussen til Fremover.


Tydelig beruset
– Han opptrådte svært høylydt. Det var rart at han i det hele tatt kom ombord, sier Martinussen, som legger til at mannen var tydelig beruset.

– Du så det på øynene. Han klarte ikke feste blikket.


Ropte "Heil Hitler"
Ifølge Martinussen satte den berusede flypassasjeren seg ytterst mot midtgangen. Ved flere anledninger lente han seg over mot en ung jente som satt ved vinduet.

– Han freste og spyttet, og ropte «Heil Hitler!»


Måtte ta fra ham lighteren
Ifølge Martinussen skulle mannen på toalettet for å røyke.

– Han hadde med seg en lighter, men den fikk kabinpersonalet tatt fra ham, sier han.

Mannen opptrådte så høylydt at Martinussen mener alle passasjerene i flyet må ha fått med seg episoden.

– Da flyet parkerte på Evenes var det bare et par tre passasjerer som reiste seg for å gå ut. De andre skjønte at politiet ville komme for å hente ham.


- Ka faen vil du meg?
Martinussen sier videre at de to fra politiet som møtte flyet ved terminalen på Evenes gjorde en god jobb med å få roet ned mannen.

– Men det første han sa da politiet kom ombord var: «Ka faan e det du vil med meg?». 


Kjørt til bussen av politiet
Frank Andreassen ved operasjonssentralen hos Midtre Hålogaland politidistrikt bekrefter at den berusede passasjeren, en mann i 70-årene fra Vestlandet, ble tatt hånd om av politiet.

– Han skulle til Lødingen. Politibetjentene tok han med seg til Tjeldsundbrua der han ble satt av for å ta bussen videre, sier Andreassen.

Fredag sier Kenneth Stræte, operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt, til Nettavisen at de venter på en anmeldelse fra Norwegian


Ikke klart om Norwegian anmelder
Charlotte Holmberg Jacobsson, informasjonssjef i Norwegian, sier til Nettavisen at de beklager denne hendelsen overfor de andre passasjerene.

- Mannen oppførte seg veldig utrivelig mot både passasjerene og betjeningen. Vi avventer rapport fra politiet, og når vi får den vil vi bestemme om vi velger å anmelde ham, sier hun.

Jacobsson legger til at de i hvert tilfelle gjør en vurdering av berusede personer før de slipper ombord.

- Om vi merker at noen oppfører seg utrivelig kan vi be dem gå av flyet. Dette er noe kapteinen bestemmer sammen med kabinpersonalet. Men det er ikke alltid personer virker beruset når de kommer inn, og at de først blir ubehagelige når man er kommet opp i luften, sier Jacobsson til Nettavisen.

- Ifølge en av de andre passasjerene skal mannen ha vært ubehagelig allerede før flyet tok av?

- Jeg har ikke detaljert informasjon om hvordan denne passasjeren oppførte seg før de lettet. Men jeg tror at om han hadde oppført seg veldig ille før flyet var i luften ville han blitt satt igjen på bakken, sier Jacobsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere