*Nettavisen* Nyheter.

- Frikjennes for drap etter 19 år

Foto: Bjørn Johannessen (Telemarskavisa)

I 1990 ble den psykisk utviklingshemmede Åge Vidar Fjell dømt for drap. I dag kan han bli frikjent.

21.08.09 09:11

I dag regner den kjente privatetterforskeren Tore Sandberg med å få Riksadvokatens medhold i at Åge Vidar Vidar Fjell i 1990 ble utsatt for et justismord da han ble dømt for drapet på sin nabo Olav Martinius Fjeld i Kilebygda i Skien. VG hevder å kjenne innholdet i innstillingen og skriver at Fjell blir frikjent.

Pressekonferanse klokka 12
Riksadvokaten legger fram sin innstilling i saken på en pressekonferanse i Skien klokka 12 i dag, skriver Telemarksavisa.

Den psykisk utviklingshemmede Åge Vidar Fjell, som nå er 59 år gammel og har en alvorlig kreftdiagnose, ble dømt til sju års fengsel og ti års sikring.

Har jobbet med saken i åtte år
Det er åtte år siden advokat Jonny Sveen tok kontakt med Sandberg og de to begynte arbeidet med å få saken gjenopptatt. Sammen med advokat Ole Martin Meland leverte de i april i fjor sin begjæring. Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker fattet i fjor sin beslutning om at saken skulle gjenåpnes.

- Det er en gledelig sluttstrek på et forferdelig liv for Åge Vidar Fjell. Jeg gleder meg til å sette meg i bilen nå og møte ham når han skal være med på en pressekonferanse, sier Sandberg til TV 2 Nyhetskanalen fredag morgen.

- Ikke nok med en tilståelse
Fjell tilsto i sin tid drapet, men har i alle år etter bedyret sin uskyld.

- Det er viktig at både politi, påtalemyndighet og rettsapparatet utviser større aktsomhet i etterforskningen mot ressurssvake personer. Det er slett ikke nok at du står der med en tilståelse. En tilståelse må underbygges av andre bevis som feller den ressurssvake personen, sa Tore Sandberg til Nettavisen da det i fjor ble kjent at Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker ville få Kilebygda-saken gjenopptatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.