RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frontline er betydelig overvurdert

Sist oppdatert:
Bankgiganten Citigroups meglerhus Smith Barney har startet dekning av Frontline med en Salgsanbefaling. De mener forwardkurven for VLCC-markedet er nær toppen
Smith Barney startet denne uken analysedekning av Frontline og en rekke andre av tankaksjene notert i New York, og analytiker John Kartsonas er ikke blant optimistene.

Han gir Frontline en Selganbefaling og karakteriserer aksjen som spekulativ. Det skjer etter at det store meglerhuset J.P. Morgan har tatt Frontline inn å sin fokusliste med en kjøpsanbefaling.

Ifølge MarineMoney begrunner Kartsonas Smith Barneys negative holdning med at Frontline i all hovedsak er et instrument for investeringer i forwardkurven for tankratene.

Kartsonas mener samtidig at forwardkurven har nådd toppen og har ingen andre steder å gå enn ned.

Smith Barney-analytikeren mener at Frontline med sin tunge spoteksponering kan forventes å bli truffet hardest, dersom den syklisk nedtur skulle inntreffe på nær fremtid.

Samtidig trekker Kartsonas ifølge MarineMoney frem Frontlines gjeldsgrad på 76 prosent, som vil kunne gi selskapet store problemer skulle en nedtur bli langvarig.

Smith Barney bemerker også at Frontline med en prising som nå er på 190 prosent i forhold til verdijustert egenkapital og en TEV/EBITDA-ratio på 8,3 basert på 2005 estimater er betydelig overvurdert. Meglerhuset har et kursmål på 190 kroner.

I sin dekning av tankaksjene har Smith Barney også kommet med en analyse på Frontlines deleide datterselskap Ship Finance.

Smith Barney starter Ship Finance-dekningen med en medium risiko Hold-anbefaling. Kursmålet er på 16 dollar, og kursen lå på 17,82 dollar da analysen kom ut. Den har senere gått som en rakett til 21,87 dollar.

MarineMoney forventer at Kartsonas nå er i ferd med å utarbeide en Salgsanbefaling også på Ship Finance.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere