RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frp skvises ut av helsestyrene

Sist oppdatert:
Mens de andre partiene i helsestyrene er representert proposjonalt med antall seter i Stortinget, blir Frp avspist med bare èn plass.

Både Carl I Hagen og Siv Jensen mener partiet blir skvist ut av helsestyrene på Vestlandet. Fra 1. mai skal alle helseforetak ha nye styrer. Helseminister Sylvia Brustad bestemte i høst at styrene skulle ha folkevalgte blant medlemmene, for å få bedre kontakt med befolkningen. Men da Helse Vest la fram sine fem styrer torsdag, var det ett parti som var sterkt underrepresentert.

Til tross for at Fremskrittspartiet er landets nest største parti, har de bare ett styremedlem i de til sammen 28 politikerplassene. De andre partiene er representert etter størrelse på Stortinget, ifølge Bergens Tidende.

- Vi er tydeligvis ikke stuerene ennå. De andre partiene er livredde våre ideer og løsninger i helsepolitiske spørsmål, sier Siv Jensen til BT.

Men styreleder i Helse Vest, Oddvar Nilsen avviser at Frp er blitt skvist ut, og sier styremedlemmene ble plukket ut etter andre kriterier enn partitilhørighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere