RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Færre politifolk enn for sju år siden

Arne Johannessen Knut Storberget
Arne Johannessen Knut Storberget Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Knut Storbergets satsing på politiet ligger an til å bli Norges-historiens største politibløff, hevder tillitsvalgt Arne Johannessen.

Politiets bemanning er ikke styrket, men står på stedet hvil - tross løftene justisminister Knut Storberget (Ap) kom med i 2008. Det hevder leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

Til Dagbladet sier Johannessen at det i dag er færre politifolk i Norge enn det var for sju år siden.

- Sannheten er at det i dag er 29 færre stillinger i norsk politi enn det var i 2004. Samtidig har folketallet økt med en halv million mennesker. Målet var at det i 2020 skulle bli to polititjenestemenn per tusen innbygger. Skal Storberget nå dette målet, må det opprettes og ansettes 300 nye stillinger hvert år fram til 2020, sier Johannessen til avisa.

Han roser Storberget for at opptaket på Politihøgskolen er økt, men peker på at 500 toppmotiverte og ferdigutdannede polititjenestemenn står uten jobb. Storbergets satsing på politiet ligger dermed an til å bli Norges-historiens største politibløff, lyder Johannessens kraftsalve.

Storberget selv avviser kritikken og sier 95 prosent av fjorårets kull har fått jobb i politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere