*Nettavisen* Nyheter.

- Frustrerende og dårlig

ULLEVAAL STADION (vif.no): Etter 0-0 hjemme mot Ham-Kam var reaksjonene at Vålerenga hadde seg selv å skylde etter en dårlig kamp.

02.10.06 22:21

Jan Derek Sørensen spilte på topp for Vålerenga, og slet med å skape store sjanser mot et kompakt bortelag, selv om han tidvis viste fram fine detaljer.

- Vi var for dårlige i dag, det var vel egentlig to dårlige lag der ute, og sånn sett et rettferdig resultat, sier han til vif.no etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Frustrert
Sørensen var også frustrert over at bortelaget fikk lov å bruke såpass med tid på hver eneste dødball.

- Det er også frustrerende å se at alt hander om dødballer og kontringer for Ham-Kam, og at de får lov å drøye tiden i andre omgang. Drøying burde det slås hardere ned på, men det er klart at slik frustrasjon forsterkes når vi er så dårlige selv.

Nå venter to uker spillefri (minus treningskamp mot Lillestrøm på Jessheim 10.oktober), før bortekampen mot et Molde-lag som sliter i bunnen av tabellen.

- Vi må bare fortsette som vanlig, og forberede oss godt til den kampen. Den blir nødvendigvis ikke noe enklere enn i dag, Molde kjemper med kniven på strupen, og kommer helt sikkert til å satse det de har for å ta poeng, avslutter en skuffet spiss.

Manglet litt
Kaptein Tom Henning Hovi mente Vålerenga manglet noen prosent mot Ham-Kam, og derfor ikke klarte å avgjøre.

- Det virket som vi manglet litt sprut, og jeg føler vi har minst 20 prosent å gå på. Da vinner man ikke i Tippeligaen, så tett det er nå, sier han.

Som forventet
Bortelaget spilte som forventet, og gjorde det vanskelig for Vålerengas offensive spill, helt som forventet skal vi tro den rutinerte kapteinen.

- Helt klart, vi vet hva vi møter mot Ham-Kam, de gikk for ett poeng, og fikk det da de spilte opp mot sitt beste. Samtidig var vi dårlige, og da ender det som det gjør. Hadde vi spilt opp mot vårt optimale, hadde vi slått Ham-Kam i dag.

- Jeg er selvfølgelig skuffa over at vi ikke vinner, men vi visste det ville bli tøft, med masse tøffe dueller. Det var en krig utpå der. Jeg føler alle gir alt, vi løper og duellerer, men manglet det siste ekstra. Vi hadde rett og slett ikke dagen, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Positivt
For andre kamp på rad holdt i alle fall Vålerenga nullen bakover, og Hovi nekter å grave seg ned etter en skuffende kamp.

- Vi er inne i en god trend resultatmessig, og forsvarsspillet sitter godt om dagen. Fram mot neste kamp må vi jobbe med det offensive, og fortsette som normalt. Får vi ut de siste prosentene, skal vi være kapable til å slå Molde. Vi reiser dit for å hente tre poeng, avslutter han offensivt.

Skuffet Myhre
Hovedtrener Petter Myhre var naturlig nok også skuffet over at det ikke ble seier på Ullevaal, og pekte også på at Vålerenga ikke var gode nok selv til å vinne kampen.

- Vi skaper ikke nok sjanser, og vi setter ikke de vi skaper. Ballen går for sakte, beina går for sakte, og Ham-Kam gjør det vanskelig for oss. Jeg er spesielt skuffet med første omgangen, sier,han til vif.no.

- Samtidig hadde vi ikke dagen, og når vi ikke klarer å sette ballen i mål i begynnelsen av andre omgang, så hadde Ham-Kam ha åpnet seg mer, og da hadde vi fått større plass. Da hadde det sett annerledes ut. Når vi bruker mye krefter på å åpne forsvaret og ikke lykkes, blir vi litt passive igjen, og de siste ti minuttene av kampen skaper vi for lite.

Tøffe å møte
Vålerenga stanget og stanget mot forsvaret til Ham-Kam, og Myhre innrømmer at det er tøft å møte slike lag.

- Vi er ikke dyktige nok på det enda til å klare å styre slike kamper og skape nok sjanser, men det er også noe av det vanskeligste i fotballen. Det er ikke bare å trenge gjennom et lag som ligger lavt og stenger av, forklarer han.

Selv med kun ett poeng denne søndagen, er Myhre klar på at Vålerenga kun må jobbe videre, og fortsette å tro på det man driver med.

- Vi må jobbe knallhardt videre hver dag og ta steg for steg. Noen ganger lykkes vi, andre ganger ikke. Men, vi kan ikke stoppe opp og gruble selv om vi får en nedtur. Det er en del av fotballen, og det vet vi, avslutter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.