RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

- Frustrert over at hun ble drept for en lommebok

Sist oppdatert:
Familien reagerer med sorg og frustrasjon over at Vera (42) ble drept for en lommebok.

Ved 16.30-tiden onsdag meldte den etterlyste Marian Clita (58) seg på en politistasjon i Malmö. Han er mistenkt for å ha drept Vera Vildmyren (42) på hotell Radisson Blu Scandinavia på Amager i København mandag kveld.

Onsdag ettermiddag opplyste dansk politi at motivet for drapet trolig var tyveri.

- Det ser ut som at det er stjålet noen ting, blant annet kvinnens lommebok, betalingskort og mobiltelefon, og ut fra det taler det om et tyveri, sier leder for drapsavsnittet i København-politiet, Ove Dahl, til Nettavisen.

Frustrasjon og sorg
Talsmann for familien til den drepte, sogneprest Ola Viker Lunde, var på besøk hos familien onsdag. Han forteller at de tar nyheten om det angivelige drapsmotivet svært tungt.

- Jeg var hjemme hos familien for en stund siden og da var han ennå ikke tatt. Men de reagerte med frustrasjon og sorg over at det er en så ung ektefelle og mor som er borte, og at det var en så liten ting som stjeling av lommebok og mobil som var motivet, sier Lunde til Nettavisen.

- Det de nå opplever er helt normalt. Med det vil jeg si at de føler stor sorg og smerte og sjokk. Det er frustrasjon og sinne. Ganske enkelt helt normale følelser blant hele familien og lokalsamfunnet, sier han.

Reiser til København
Ifølge Lunde skal flere familiemedlemmer reise ned til København i løpet av de neste dagene.

- Nå tar de én dag av gangen, og det er det viktigste. Og så vil de nok ønske å få Vera hjem, og derfor skal noen i familien ned til København og bistå politiet der nede, og ordne opp i det formelle, sier Lunde.

Les også: - Tilsto drapet på Vera (42)

Den drapsmistenkte Marian Clita meldte seg til svensk politi kort tid etter at dansk politi etterlyste ham med navn og bilde onsdag ettermiddag.

På politistasjonen tilsto Clita at han hadde gjennomført drapet.

- Det var en mann som meldte seg i resepsjonen på politistasjonen i Malmö like før klokken 16.30. Han sa han var den etterlyste rumeneren som er mistenkt for drap i Danmark, sier Calle Persson i Malmö-politiet til Nettavisen.

- Har han tilstått drapet?

- Han sa han hadde drept en kvinne i Danmark, sier Persson.

- Han hadde identitetskort på seg og vi er 99 prosent sikre på at det er ham. Men vi må være hundre prosent sikre før vi utleverer ham til Danmark. Det kan skje allerede i kveld, sier Persson.

Dansk politi har funnet et slagvåpen og et stikkvåpen på hotellrommet, som de mener er drapsvåpenet.

58-åringen knyttes også mot en tidligere drapssak i Romania, hvor han skal ha blitt dømt til 20 års fengsel for drap på en medfange på fengselscellen i 1985.

Til Danmark på torsdag
Dansk TV 2 melder sent onsdag kveld at Clita vil bli utlvert til Danmark først på torsdag.

Ifølge TV-kanalen innrømmer han i avhør med svensk politi at han også har stått bak et tyveri på et hotel i Malmö for fem dager siden. Da skal han ha stjålet en mobiltelefon.

Les også: Kobles til drap i Romania

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere