RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fryktelig tabbe av Microsoft

«Half-Life 2»-sjef mener Microsoft skader spillbransjen med sin DirectX 10-strategi.

(Spillmagasinet): I et intervju med den tyske nettsiden Heise.de kommer Valve-sjef Gabe Newell med flengende kritikk av Microsofts strategi rundt DirectX 10.

Programvaregiganten besluttet å gjøre teknologien kun tilgjengelig med det nye operativsystemet Windows Vista, et OS de fleste gamere ikke har installert.

- Fryktelig tabbe

Valve, som blant annet står bak «Half-Life 2»-spillene, rapporterer at kun en av femti som benytter seg av nedlastingstjenesten deres, Steam, har DirectX 10-kompatible grafikkort.

- Det er en fryktelig tabbe av Microsoft å slippes DirectX 10 kun for Vista og ekskludere Windows XP. Avgjørelsen har innvirkning på hele spillindustrien siden det så langt kun er en liten prosentandel som kan bruke DX10, sier Newell til nettsiden.

Utvikler ikke for DX10

Ifølge studiosjefen er det få utviklere som tar på seg kostanden med å utvikle for DirectX 10 når spillene også skal slippes på Xbox 360 og PS3.

- I slike spill ser utviklerne etter minste felles multiplum, og siden verken Xbox 360 eller PS3 støtter Shader Model 4.0 (en funksjon i DirectX 10), er det bare et fåtall spill som bruker det, sier Newell.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere