RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frykter Erna vil rasere velferdstilbudet

Sist oppdatert:
Ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Lillesand er uenig med ordføreren (H), og ønsker seg ikke Erna Solberg tilbake som kommunalminister.

Torsdag gikk Høyre-ordfører i Lillesand, Arne Thomassen, ut i Nettavisen og sa at han ønsker seg Erna Solberg tilbake som kommunalminister.

- Da er jeg overbevist om at Erna Solberg vil se på kommunenes tjenestetilbud, sa Thomassen. Ifølge Thomassen hadde kommunene større økonomisk handlingsrom under den borgerlige regjeringen.

Ordførerkandidat for Ap i Lillesand, Leif Vagle, deler ikke synet til Thomassen om å få Erna Solberg tilbake som kommunalminister.

- Det tror jeg ikke det er noen andre som gjør. Vi husker ordføreropprøret mot kutt som var under Erna Solberg der også Høyre-ordførere, deriblant Arne Thomassen deltok, sier Leif Vagle.

- Vår erfaring fra den gangen var at Høyre prioriterte skattekutt fremfor velferd og kommunene måtte kutte og resultatet ble at kommunene måtte gjøre store kutt, fortsetter Vagle.

Ordførerkandidaten synes det er overraskende at Thomassen framstiller full barnehagedekning og nye skole som et problem

- Det er jo fantastisk for innbyggerne i Lillesand at velferdstilbudet blir bedre. Thomassen har selv valgt bedre velferdstjenester fremfor lavere skatt, sier Vagle, som presenterer partiets velferdskampsaker slik:

- Vårt neste store mål er full sykehjemsdekning til alle som trenger det. Lillesand Ap vil:

- Sørge for fortsatt god kvalitet i helse og omsorgstilbudet.
- Garantere at de eldre ikke blir satt ut på «anbud».
- Jobbe for å forbedre kvaliteten i Lillesands skoler og barnehager.

- Skal vi klare det må vi ha høy sysselsetting og en regjering som prioriterer kommunene fremfor skattekutt, avslutter Leiv Vagle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere