- Fryktet at familien skulle se kinky bilder av meg

Foto: (Privat/Nettavisen)

«Tom» (30) er en av 26.000 mennesker som fikk livet snudd på hodet da sexside ble hacket.

Denne uka satt tre ungdommer på tiltalebanken i Oslo tingrett i forbindelse med hackingen av Hemmelig.com.

Alle erkjente at de i 2011 og 2012 brøt seg inn og offentliggjorde hele sexnettstedets database på fildelingstjenesten Pirate Bay. 26.000 brukerkontoer med navn, telefonnummer og e-postadresser ble gjort tilgjengelig for offentligheten. Dom i saken faller trolig i løpet av neste uke.

Les saken: Ungdommer tiltalt for sex-hacking

Registrert med for- og etternavn
«Tom» er en av mange brukere som hadde profil og møtte kvinner gjennom det omdiskuterte nettstedet. Han forteller at livet ble snudd fullstendig på hodet de påfølgende dagene etter hackingen ble kjent i media. Han er fortsatt usikker på hva slags informasjon som ligger tilgjengelig om han på nettet.

- Da hackingen skjedde og alt ble publisert, hadde jeg vært aktiv på Hemmelig.com en stund. Jeg hadde på daværende tidspunkt en mellomlederstilling i et av norges største statlige konserner og bodde i Oslo. Det ville mildt sagt blitt krise på jobb dersom noe av det jeg hadde publisert på siden hadde blitt kjent blant kollegaer, sier han til Nettavisen.

- Hvorfor det?

- Jeg hadde lagt ut en del kinky bilder. I tillegg var mailen min på siden registrert med fornavn og etternavn. Det var med andre ord lett å finne ut hvem jeg var, sier 30-åringen.

Han var også redd for at nære familiemedlemmer skulle finne ut om Hemmelig.com-medlemskapet - og i verstefall se bildene tilknyttet profilen hans.

- Jeg sjekket umiddelbart med slett.meg.no, men det var lite de kunne hjelpe meg med i og med at siden var nede. Jeg visste rett og slett ikke hva jeg skulle gjøre og prøvde egentlig å tenke minst mulig på det som hadde skjedd, sier han.

TIPS? Kontakt Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

Byttet telefonnummer og e-post
«Tom» forteller at han ikke har opplevd ubehageligheter i forbindelse med profilen på Hemmelig.com, men understreker samtidig at det ble mange søvnløse netter.

- Selv om jeg ikke hadde fast følge på den tiden så datet jeg personer som ikke ville likt at jeg søkte etter tilfeldige sextreff på nettet. Jeg fortalte ingen venner at jeg hadde vært medlem på siden og diktet opp en historie om hva jeg skulle si dersom noen spurte om profilen, sier han.

I tillegg byttet den nå 30 år gamle mannen både telefonnummer og e-post.

- Jeg fikk skjult telefonnummeret som var oppgitt på siden slik at ingen skulle vite at det var mitt. Nå har jeg i tillegg flyttet til en by, sier han.

- Hvorfor ble du medlem av Hemmelig.com?

- Jeg hadde en jobb der jeg reiste mye til ulike norske byer og var ikke noe fast forhold. Før hackingen møtte jeg mange kvinner og hadde flere vellykkede møter. Siden fungerte faktisk ganske bra for uforpliktende sex, i motsetning til alle andre datingsider, sier «Tom».

Les også: Slik hacket ungdommene Hemmelig.com

Uaktuelt å legge ut intime bilder
Han er likevel sjokkert over hvor enkelt de tre ungdommene har klart å hacke siden.

- Det sier seg jo selv at når man driver en slik side så bør sikkerheten være god. Det er ekstremt at folkene bak denne siden hadde bygget den så enkelt at små barnerumper klarte dette, sier han og legger til:

- Det kan jo hende det begynte som et lite miniprosjekt som utviklet seg. De burde uansett fulgt med i timen.

- Og lærdommen?

- Lærdommen bør vel egentlig gå til de som driver Hemmelig.com. For min del vet jeg at det er uaktuelt å legge ut intime bilder av meg selv igjen. Per dags dato vet jeg fortsatt ikke om noen venner, kollegaer eller bekjente har sett meg eller profilen min på nettstedet, sier han.

Jan, en av eierne av Hemmelig.com, har tidligere uttalt i et intervju med Nettavisen at selskapet har brukt store ressurser på oppgradere sikkerheten etter hackingen og at medlemmene nå kan føle seg helt trygge.

Les hele intervjuet her: - I løpet av få timer gikk alt til helvete

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.