RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fuck For Forest til politikken

Sist oppdatert:
Sex- og miljøorganisasjonen Fuck For Forest har lagt merke til at miljø er hot og planlegger å gjøre seg synlige igjen.

(SIDE2): - Kanskje Fuck For Forest kommer til å bevege seg i en mer politisk retning. Vi har mange politiske mål, sier Tommy Hol Ellingsen.

Skandale
I 2004 skapte han stor ståhei sammen med partneren Leona Johansson da de hadde seg på scenen under en konsert med The Cumshots på Quartfestivalen.

Etterpå ble det kjent at paret representerte Fuck For Forest, en miljøorganisasjon som skulle finansieres ved hjelp av dens tilbud av pornografisk materiale på nett og gjennom arrangementer og eventer.

Ikke alle var like begeistret for miksen, og fokuset på regnskogen druknet noe i rettssaken som fulgte sexstuntet.

Ingen ville ha penger
Hol Ellingsen og Johansson slet også med å få gitt bort pengene de tjente. I svarbrevet fra Worldwide Fund for Nature (WWF) sto det at «organisasjonen har en policy som sier at vi ikke kan forbinde merkenavnet vårt og logoen med visse type næringer».

Dermed måtte Fuck For Forest gjøre det meste selv for å redde utarmingen av verdens regnskog. Det har de rett og slett gjort ved å kjøpe den opp.

Med et jevnlig besøk på 1.000 abonnementer i måneden til nettsidene fuckforforest.com og en pris på 15 dollar hvorav 3 går til administrasjon, har organisasjonen mottatt en jevn pengestrøm. I tillegg har paret flyttet til Berlin hvor de avholder arrangementer og eventer. 25. mai arrangerte de en stor sexfest på en klubb i Berlin som innbrakte 1.000 Euro.

Fornøyd
Pengene går nå primært til prosjekter i Sør-Amerika. Fuck For Forest eier blant annet 50 hektar regnskog kjøpt av organisasjoner som kun selger hvis man forplikter seg til å beskytte den. I Costa Rica kostet 20 hektar ca. 20.000 dollar, forteller Hol Ellingsen.

- I Costa Rica er det ganske lett å samarbeide med myndighetene. Hvis man beskytter skog får man mange rettigheter der. Hvis noen kommer og gjør et eller annet er det lett å sette foten ned. I motsetning til Brasil og veldig mange andre steder hvor det er mye korrupsjon og hvor man må ha folk med våpen for å passe på. Costa Rica var et veldig bra sted å starte.

Hol Ellingsen forteller at de nå begynner å bli fornøyd med plattformen de har skapt og at det dermed kan det være duket for flere stunts.

Til Norge
- Nå som arbeidet har satt seg litt kommer det til å skje ting igjen. Vi tenkte å komme til Norge snart for å ta tempen på det norske folk, sier Hol Ellingsen.

- Hvordan da?

- Vi kommer nok til å gjøre mer utad for å inspirere folk med litt seksualitet i tida som kommer. Men jeg vil ikke si akkurat hva vi kommer til å gjøre. Vi planlegger heller ikke ting altfor langt inn i framtida. Men vi har jo ganske mange ideer, he, he. Så vi får se når de ideene er riktige å gjøre.

- Kan festivalene føle seg trygge?

Politisk fokus
- Ingen kan føle seg trygge på noen ting i denne verden. Jeg føler meg trygg på at vi kommer til å fortsette med det vi driver med. Men det er liksom ikke bare festivaler. Vi går dit fordi vi liker musikk og vi kommer i kontakt med folk som liker musikk. Men vi har jo andre steder vi kunne tenkt oss å komme i kontakt med. Kanskje Fuck For Forest kommer til å bevege seg i en mer politisk retning? Vi har mange politiske mål.

- Hva mener du?

- Nei, det er mange ting som kunne trengt litt oppmerksomhet. Bedrifter og industrier som ødelegger planeten. Noen typer folk burde fått mer oppmerksomhet. Og deres måte å hjelpe verden til å gå til helvete på. Kanskje det vil gi litt mer fokus enn kommersielle norske festivaler.

Miljømote
Hol Ellingsen synes politikken har blitt en interessant arena etter at man i år har begynt å fokusere mer på miljøspørsmål.

- Vi er jo et politisk prosjekt allerede. Problemet med politikk, eller problemet med mennesker generelt, er at de ikke har nok selvironi. De tar livet og døden altfor alvorlig. Det å kunne tulle litt med politikk og ha litt mer selvironi og leve livet med mer glede er noe vi ser veldig opp til. Så kanskje vi burde spre litt mer kjærlighet innenfor politikken også.

- Snakker vi Løvebakken her, eller?

- He, he, he. La oss se hva som skjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere