RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Full storm på Vestlandet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Hold deg oppdatert på været her.

Det er ventet mindre vind og regn i Sør-Norge på 2. juledag, men oppholdsværet vil ikke vare lenge. Fredag vil det igjen komme sterk vind og mye nedbør.

- Svært glatte veier
I indre Østfold og på Romerike advarer politiet mot svært glatte veier.

Follopolitiet la ved 11-tiden ut følgende twitter-melding: «Det viser seg å være SVÆRT glatt flere steder på veiene i Indre Østfold - særlig i nærheten av vann. VÆR OBS ! VTS er varslet.»

Politiet på Romerike la ut: «Mange meldinger om svært glatte veier på flere steder på Romerike. Kjør forsiktig!»

Torsdag er det ventet oppholdsvær i store deler av Sør-Norge.

- Det vil kun være beskjeden vindstyrke og ikke noe nedbør. På Østlandet og Sørlandet vil de få det beste været på flere dager, sier vakthavende meteorolog Børje Johansson til NTB.

Hold deg oppdatert på trafikkbildet her!

Full storm
På Vestlandet vil det derimot kunne bli full storm i Sogn og Fjordane og ved Stat, etter at et kraftig lavtrykk kommer innover kysten og fører til sterk vind og full storm enkelte steder.

Det vil også komme en god del nedbør i disse områdene, både regn, sludd og snø. Både nedbøren og vinden vil gi seg utover dagen.

I Trøndelag og Nordland vil det bli liten til stiv kuling torsdag.

Nord for Bodø blir det relativt mildt vær, med enkelte byger i ytre strøk.

Mye vind og nedbør
Sør-Norge vil ikke holde seg tørt lenge. Fredag kommer det et nytt kraftig lavtrykk innover kysten, og sterk vind vil særlig treffe Sør-Norge.

- Det kan komme opp i storm styrke i høyfjellet og på kysten av Vestlandet. Det vil bli mye nedbør i Agder-fylkene, Telemark og på fjellene i Sør-Norge, sier Johansson.

Det vil også bli mye nedbør i lavlandet, særlig i Sør-Norge.

- Dette kan skape vanskelige kjøreforhold i disse områdene, så folk må være forsiktige, sier Johansson.

Åpne fjelloverganger
En del av fjellovergangene har åpnet for ferdsel 2. juledag. Statens vegvesen varsler om is og snø på veiene som er åpnet.

I Nordland er E6 over Saltfjellet åpnet for ferdsel torsdag, men det er snø og is og dårlig sikt enkelte steder. E10 over Bjørnfjell er også åpnet igjen etter kolonnekjøring. Statens vegvesen advarer mot is og snø på veien, og det skal komme en del snøbyger utover dagen.

  • Også E134 mellom Austmannslitunnelen og Våglidstunnelen på Haukelifjell i Telemark og i Hordaland er åpnet for ferdsel igjen etter kolonnekjøring.
  • Over Ifjordfjellet i Finnmark er det kolonnekjøring på grunn av opprydningsarbeid.
  • Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt på grunn av dårlig vær, og det samme gjelder riksvei 13 over Vikafjellet. Veien over Vikafjellet blir ikke åpnet torsdag, ifølge Statens vegvesen.
  • Fylkesvei 92 mellom Stordalsstølen til Hestfossen i Sogn og Fjordane er fortsatt stengt.
  • Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet i Hedmark og Oppland er stengt på grunn av uvær. Flere av fylkesveiene i Hedmark og Oppland er stengt som følge av flom og uvær.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere