*Nettavisen* Nyheter.

- G-punktet eksisterer

Foto: Thinkstock

Oppdagelsen kan bedre sexlivet til kvinner, mener forsker.

26.04.12 08:08

(SIDE2): I over 60 år har eksperter, forskere og den vanlige mann og kvinne strides om det kvinnelige G-punktet eksisterer eller ikke. Det lille vevområdet, om det eksisterer, sies å være proppfull av nerver, og skal ved stimulering gi en seksuell nytelse utenom det vanlige.

Finnes på forsiden av vagina
Ingen forskning har kunne bevise at G-punktet eksisterer, men en amerikansk lege hevder nå å ha funnet det. Det lille området skal ha målene 8,1x3,6x1,5mm. Studien skal være publisert i Journal of Sexual Medicine og her står det også beskrevet hvor dette området finnes og hvordan legen oppdaget det.

Det er Daily Mail som melder dette.

G-punktet skal finnes på forsiden av vaginaen – altså omtrent der forskere positive til G-punkt-begrepet har hevdet at det lå tidligere. Det er gynekologen Adam Ostrzenski som oppdaget nerveområdet under en undersøkelse av en eldre Polsk kvinne som hadde omkommet som følge av hodeskader.

- Denne studien bekrefter den anatomiske eksistensen av G-punktet, og det kan føre til en bedre forståelse for og forbedring av den kvinnelige seksuelle funksjonaliteten, skal legen, som jobber ved Institute of Psychology i Florida, ha uttalt.

Ytterligere undersøkelser
Doktoren planlegger å foreta ytterligere undersøkelser i neste måned og han vil blant annet undersøke om g-punktsfunksjonaliteten varierer med alder.

- Om du har problemer med sexlivet kan en større biologisk forståelse være hjelpsom, men for flere mennesker vil det skape angst, skal Paula Hall en psykoterapeut innen sex, ha uttalt.

For to år siden påsto en britisk forsker at G-punktet kun fantes i kvinners fantasi, og at begrepet hadde blir hausset opp av blader og sexeksperter. I denne studien undersøkte eksperten flere hundre kvinnelige tvillinger som fylte ut et spørreskjema. Formålet var å finne ut om begge hadde oppdaget G-punktet, men undersøkelsen viste at det ikke var slik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag