*Nettavisen* Nyheter.

- Gå for klassiske solbriller

Foto: Camilla Flaatten (Side2)

- Vi ser mye farger på solbrillene i år, men jeg tror ikke det vil selge så bra, mener Arvid Krogh.

(SIDE2): - Det er for tidlig i sesongen til å si hva som blir årets it-brille, selv om alle de store designermerkene gjerne vil fortelle deg hvilke solbriller de har mest tro på. Det er mange solbriller med mye farger nå, men jeg tror ikke vi kommer til å selge så mye av de, sier Arvid Krogh til Side2.

Se flere bildespesialer lenger ned!

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Klassisk Jackie O
Brilleeksperten i Krogh Optikk mener det mest fornuftige og sikreste er å gå for tidløse solbriller, som du også kan bruke igjen sesong etter sesong.

- Hvis du skal kjøpe deg et par nye solbriller som varer noen sesonger, bør du ikke se etter det som er hot her og nå. Finn deg et par i sort eller brunt, så er du sikker på at de vil funke neste år også, forklarer Arvid og fortsetter.

- Jackie O-brillen i sort eller brunt er nok det sikreste kortet. Alle de forskjellige merkene som Dior, Gucci, Prada og Chanel har en slik stor klassisk favoritt i sine kolleksjoner. Denne brillen passer like godt til fest som i en begravelse, tipser eksperten.

Ikke lenger vulgært
Etter finanskrisen i 2008/2009 skjedde det et klart trendskifte i solbrilleverden.

- Nå ønsker vi å være mer «down to earth». Vi vil ikke synliggjøre kvalitet og luksus på samme måte som tidligere. Det er lite glam og lite stener å finne på årets solbriller. Den tiden da alle skulle ha store skinnende Dior-briller, er definitivt forbi. Vi vil ikke at det skal være så vulgært lenger, forklarer Krogh.

Likevel mener han at vi bør se litt tilbake på solbrillene fra 60-, 70-, og 80-tallet.

- Lady Gaga er tydelig inspirert av 80-tallet, og hennes solbriller er veldig riktig i år. Men vi ser også de tradisjonelle Wayfarer-brillene til Ray Ban, som Marilyn Monroe bar på 50-tallet.

Han trekker også fram pilotbriller som en tidløs brille.

- Men jeg vil også be alle ta en ekstra titt på Marc by Marc Jacobs-brillene. De finnes nesten over alt, har en god pris, og er kule. I år kommer også Gucci med solbriller til under 2000 kroner, det er første gang på lenge. Grunnen er fordi de har så ung målgruppe, og de vil at også jenter under 20 år skal ha råd til å kjøpe solbrillene, avslører han.

Vær forsiktig i fjellet
Hvilke solbriller du velger for påsken i år er helt avhengig av om du skal på fjellet eller vil være i byen. Den sterke fjellsolen krever nemlig mye mer av solbrillene.

- Briller som kanskje er kjempekule i Bogstadveien, er trolig ikke like gode for fjellet. Tar du en titt på Oakley-testen her, skjønner du hvorfor, mener Krogh.

Han forklarer at det er viktig å få dekket også på siden av solbrillene i fjellet.

- Det er lett å bli snøblind, og de store bybrillene er ikke beregnet på det behovet du har i fjellet, advarer han.

Her kan du blant annet se solbrillene fra Krogh Optikk:

3059

Se solbrillene fra Louis Vuitton:

2794

Her er solbrillene fra Luxottica:

2795

Årets nyheter fra Synsam:

2892

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.