RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ga seg uten dramatikk

Sist oppdatert:
Ansikt til ansikt med væpnet politi og politihunder, overga drapsdømte Kjell Rune Rotenes (33) seg uten dramatikk.

Det var klokken 01.32 i natt at politiet omsider klarte å pågripe rømlingen, som stakk av fra Sandviken sykehus mandag mens han var på handletur på Maaseskjæret med en pleier fra sykehuset. I går ble Rotenes etterlyst over hele verden, samtidig som politiet gikk ut med navn og bilde på drapsmannen.

Tips fra sivile
En rekke tips og observasjoner kom raskt inn til politiet, men ingen av disse førte frem. Et av tipsene gikk ut på at Rotenes søndag kveld satt på nattoget til Oslo, men det viste seg å ikke stemme.

Gjennombruddet kom i natt, da politiet fikk melding om at den drapsdømte 33-åringen var observert i Ytrebygdsveien i Fana. Tipset kom fra sivile personer.

- Flere patruljer rykket ut. Det ble satt politihunder inn i jakten, som fulgte sporet til Grunnane 60 i Steinsviken, hvor Rotenes ble pågrepet, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

33-åringen spaserte langs veien ved et aldershjem da han ble pågrepet av væpnet politi og politihunder. Ifølge politiet skal Rotenes først ha forsøkt å stikke av, men ga dette raskt opp på grunn av politiets bruk av hund.

- Det var ingen dramatikk i forbindelse med pågripelsen, sier operasjonsleder Johannessen.

Avhøres i dag
Rotenes ble satt i politiarresten på Bergen Sentrum politistasjon. Politiet vil forsøke å avhøre Rotenes i løpet av dagen.

Politiet har også innbrakt flere personer som er mistenkt for å ha hjulpet 33-åringen med å rømme. Da Rotenes stakk av fra en pleier på Maaseskjæret i Sandviken mandag, hoppet han inn i en bil hvor det skal ha vært to personer.

Ifølge den drapsdømtes forsvarer, advokat Jørgen Riple, skal Rotenes ha uttrykt behov for noen dager i frihet.

Det er foreløpig ikke kjent hvor Rotenes har oppholdt seg siden rømningen, eller om han har begått noen kriminelle handlinger i tiden han har vært på frifot.

Dømt for «vikingdrap»
33-åringen ble i fjor dømt til tvungent psykiatrisk helsevern, etter at han kastet kameraten sin på sjøen under det han selv beskrev som en holmgang - en vikingkamp mellom to jevnbyrdige.

- Jeg er en vikingsønn, og er på tinget hos høvdingen nå. Jeg er klar til å ta min straff på mellom 10 og 21 års fengsel, sa han da rettssaken startet i Brønnøy tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere