RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gaddafi må gå nå

Foto: NICHOLAS KAMM (Afp)
Sist oppdatert:
USAs utenriksminister, Hillary Clinton krever at Muammar Gaddafi gir fra seg makten i Libya.

Regjeringer verden over har fordømt angrepene på sivile i Libya.

På FNs menneskerettighetskonferanse i Genéve, sier USAs utenriksminister Hillary Clinton at Muammar Gaddafi må «gå nå», melder BBC .

- Tiden er inne for Gaddafi å gå nå, uten ytterlige vold eller forsinkelser, legger hun til.

- Må holdes ansvarlig
Clinton anklager også Gaddafi og hans tilhengere for å bruke leiesoldater til å angripe ubevæpnede sivile. I tillegg til at soldater som nekter å bruke våpen mot demonstrantene blir drept.

- Gaddafi og dem rundt ham må holdes ansvarlig for disse handlingene, som bryter internasjonale rettslige forpliktelser og folkeskikk, sier Clinton videre.

EU-sanksjoner
EUs regjeringer vedtok å ilegge Libyas leder Gaddafi og hans nærmeste rådgivere sanksjoner mandag.

De 27 EU-landene er også enige om å fryse midler som tilhører Gaddafi, hans familie og regjeringen og forby salg av varer som tåregass og utstyr som kan brukes mot demonstrantene.

Sanksjonene innebærer også våpenembargo og reiseforbud for Libyas regjering inkludert Gaddafi.

Lørdag vedtok FNs sikkerhetsråd sanksjoner mot Libya. President Barack Obama signerte sansksjoner mot Gaddafi og hans regjering natt til fredag.

Flykter
Om lag 100.000 mennesker har flyktet fra uroen i Libya til Tunisia og Egypt den siste uken.

De tunisiske myndighetene melder at 40 000 mennesker har kommet over grensen til Tunisia siden 20. februar, mens Egypt opplyser at 55.000 har tatt seg inn i landet.

Titusener av innvandrere, mange fra Egypt er strandet i nærheten av Libyas grense til Tunisia. Den tunisiske hæren, vedledige organisasjoner og sivile forsøker å hjelpe libyere på grensen, melder CNN.

Skjøt ned millitærfly
Uroen forstsetter i og rundt den Libyske hovedstaden Tripoli med demonstrasjoner mot Gaddafi mandag. Dette er den fjortende dagen med demonstrasjoner.

Mandag skal opprørere ha skutt ned et millitærfly og tatt mannskapet til fange, melder Reuters. Gaddafis styrker har i flere dager forsøkt å presse tilbake på et opprør om å ta tilbake kontrollen over østlige deler av Libya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere