*Nettavisen* Nyheter.

- Gaddafis kone og datter har forlatt Libya

Foto: MAHMUD TURKIA (Afp)

Kona Safiya og datteren Aisha skal ha krysset grensen til Tunisia.

18.05.11 22:40

Det opplyser tunisiske sikkerhetskilder til Al Jazeera, ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

Kona og datteren til den libyske lederen Muammar al-Gaddafi skal ha forlatt landet for noen dager siden, og skal ifølge kildene befinne seg i en flyktningleir på halvøya Djerba. Dette er ennå ikke bekreftet fra offisielt hold.

- Forberedte barna sine på å dø
Aisha Gaddafi (36) er den eneste datteren til den forhatte libyske lederen Muammar al-Gaddafi.

36-åringen har i et tidligere intervju sagt at hun har forberedt sine barn på å dø under krigen i Libya. Hun skal blant annet ha fortalt sine tre barn godnatteventyr om livet etter døden.

- Dette forbereder dem. I en tid preget av krig så vet man aldri når en rakett eller bombe kan treffe deg, og da vil det være slutten, uttalte hun i intervjuet med The New York Times.

Les også: - Jeg forbereder mine barn på å dø

Aisha er ingen typisk libysk kvinne. Hun blir gjerne avbildet med trange jeans, Gucci-sko og et sjal som dekker bare deler av det lange, blonde håret.

Tidligere var hun goodwill-ambassadør for FN. Nå er imidlertid hun anklaget av FN for forbrytelser mot menneskeheten.

- Gaddafis sønn drept i flyangrep
Opprøret mot Gaddafis regime startet i midten av februar. FNs sikkerhetsråd vedtok kort tid etter resolusjon 1973 som tillater bruk av alle nødvendige midler for å beskytte sivilbefolkningen mot Gaddafi.

Natos bombetokter har presset Gaddafi inn i et hjørne og bidratt til at opprørerne fortsatt makter å kjempe mot regjeringsstyrkene.

Hovedstaden Tripoli har flere ganger blitt bombet av Natos jagerfly, og i forrige uke skal Gaddafis yngste sønn og tre av hans barnebarn ha blitt drept i et flyangrep.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.