RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: POOL (Reuters)

- Gaddafis kropp utleveres til hans «utvidede familie»

Sist oppdatert:
Eks-diktatorens familie skal ha gjort avtale med overgangsrådet.

Muammar al-Gaddafis kropp skal ifølge Sky News bli utlevert til noen i hans «utvidede familie».

Det skrives ikke noe om hvem disse familiemedlemmene er, men på syrisk Gaddafi-vennlig TV skal hans kone ha krevd å få liket utlevert.

Samtaler med familien
Det var talsmannen for Det nasjonale overgangsrådets utenrikssaker (NTC), Ahmed Gebreel, som opplyste at overleveringen vil skje snart. Han sa også at det ikke er bestemt hvor Gaddafis kropp vil bli gravlagt. Dette kan være avgjørende i forhold til å unngå at graven skal bli et valfartssted for hans tilhengere.

- Det er samtaler mellom overgangsrådet og folk fra Sirte om hvem kroppen skal leveres til. Enkelte familiemedlemmer er i Sirte og i enkelte andre byer. Vi forventer at dette skal skje raskt, sa Gebreel til Sky News.

Overgangsrådets Mahmoud Jibril har uttalt at valg vil bli avholdt i løpet av de neste åtte månedene.

Overgangsrådet bestemte fredag at Gaddafis legeme skulle bli liggende på et kjølerom i havnebyen Misrata inntil man finner et trygt gravsted og tillater en granskning av dødsårsaken.

Grotesk behandling
Flere videoer av pågripelsen til Gaddafi viser en grotesk behandling av den forhatte diktatoren. Amatørvideoene viser at en blodig Gaddafi blir mishandlet av en libysk mobb i Sirte.

Det er fortsatt uklart når og hvor Gaddafi døde, men ifølge en rekke meldinger ble han skutt i hodet først etter pågripelsen. Libyas fungerende statsminister Mahmoud Jibril sier at Gaddafi døde som følge av en skuddskade i hodet som han fikk under en skuddveksling.

FNs høykommissær for menneskerettigheter reagerer kraftig på behandlingen av den skadeskutte Gaddafi, og ønsker å granske omstendighetene rundt dødsfallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere