*Nettavisen* Nyheter.

- Gaddafis sønn banket opp i fengsel

Foto: STRINGER (Reuters)

Saif al-Islam Gaddafi skal ha blitt banket opp i et libysk fengsel og ført bak lyset når det gjelder anklagene mot ham, ifølge en representant for Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag.

06.04.12 21:31

Saif al-Islam, som er sønn av Libyas avdøde leder Muammar Gaddafi, har siden han ble pågrepet i den libyske ørkenen i fjor, sittet fengslet i hjemlandet.

Nå advarer ICC mot behandlingen han får. I tillegg til å ha blitt angrepet fysisk, skal han ha smerter som følge av at han nektes tannlegebehandling, ifølge Xavier-Jean Keïta, rådgiver og forsvarsadvokat ved ICC.

ICC vil at Libya utleverer Saif al-Islam slik at han kan stilles for en internasjonal domstol og få en rettferdig rettergang i full offentlighet.

Libyske myndigheter vil imidlertid at rettsprosessen skal foregå i Libya, der han risikerer dødsstraff. Han har nå sittet innesperret i 139 dager uten å ha blitt fremstilt for en domstol. Han har heller ikke fått lov til å ha kontakt med familie og venner.

I begynnelsen av fangenskapet skal Saif al-Islam ha blitt fortalt at han kun var anklaget for mindre lovbrudd, blant annet for å mangle kamellisenser. Han skal også ha blitt fortalt at han ikke kom til å bli tiltalt for mer alvorlige lovbrudd, som drap og voldtekt. Senere, da ICC ba om å få ham utlevert, gjorde libyske myndigheter helomvending og besluttet seg for å tiltale ham for forhold som kan gi ham dødsstraff, ifølge Keïta. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.