*Nettavisen* Nyheter.

- Gamlinger, hold dere unna

Den eldre garde går online, og de under 30 er ikke imponert.

30.01.08 10:46

(YEYE): De unge føler seg kikket i kortene når eldre generasjoner inntar deres teknologiske hverdag:

At foreldregenerasjonen henger med i de teknologiske svingene utgjør et problem for image-bevisste unge mennesker, skriver news.com.au. Aldersspriket synes best på sosiale nettverkssider som Facebook og MySpace. Ungdommen føler at de eldre tar seg inn på deres teknologiske territorium og de er ikke komfortable med å motta «Friend requests» fra sitt eget opphav.

-Dette er spesielt problematisk for image-bevisste tenåringer, sier universitetsstudenten Eric Kuhn til nettstedet. Kuhn blogger om etikette i sosiale nettverk.

«You have a friend request» – fra mamma
Å bli venner med sin egen mor på Facebook kan føre til en hel rekke andre forespørsler fra hennes venner igjen. Man kan dermed legge til rette for en mer foreldrekontrollert bruk av nettstedet, og de unge føler seg «kikket i kortene»:

Lakeshia Poole (24) sier til nettstedet at hennes Facebook- profil har nå blitt en nedtonet versjon av henne selv. Bekymringen for at eldre voksne skal snoke rundt gjør at hun nå er mer forsiktig med hva hun poster på siden. Hun har også gjort profilen sin mer privat slik at kun vennene kan se den.

Overraskende er det heller ikke at unge misliker at eldre generasjoner har MySpace-profiler med private bilder og poster videoer på YouTube. Ungdommen svarer – som de alltid har gjort - ved å alltid holde seg oppdatert på det nyeste.

Litter greit
Det er imidlertid greit at de mer voksne vet litt om teknologi. At besteforeldre har lært seg sms er en ny og kjapp måte å holde kontakten som ikke involverer verken fyrstekake eller kromkake. Er man ikke så glad i lange telefonsamtaler, kan sms legge til rette for en tettere og hyppigere kontakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag