RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Går ned i vekt med yoga

Foto: Crestock (Crestock)
Sist oppdatert:
Jonathan Monks mener han sitter på en stor hemmelighet.

(SIDE2): Jonathan Monks har jobbet som både personlig trener og profesjonell sanger.

Men nå er det yogaen som ligger den veltrente britens hjerte nærmest, og han snakker varmt om treningsformen yogamonks og dens påvirkning på kroppen.

- Jeg har noen elever som har sluttet å gjøre andre aktiviteter og bare gjør det jeg lærte dem. De har gått ned i vekt, fått mer energi og mer muskler. De har også blitt mykere, forteller Monks til Side2.

Les også:- Hun fikk en danseorgasme

Trener 20 til 35 timer i uken
Vi møter ham i forbindelse med Nikes årlige konvensjon, hvor interesserte kan møte norske og internasjonale eliteinstruktører for to dager med intens trening.

- Dette er den best bevarte hemmeligheten. Det handler mye om tankemåten og det indre, fortsetter Monks, som til tross for at det er tidlig morgen allerede har praktisert yoga i to timer.

- Jeg skal trene et par timer til i dag. Jeg bruker nok omkring fire timer hver dag på terning. Normalt så gjør jeg tre timer yoga hver dag, samt en time Thai-chi så det bli fort 20 til 35 timer med øving i uka, fortsetter han.

Les også
Tren som i Hollywood
Side2 testet massasje
Hvilken dosha er du?
Trening i 40 varmegrader

Utviklet yoga metoder
Monks skal holde en time i yogamonks under Nike Blast og han forklarer hvordan han kom opp med yogametoden som han mener gir svært gode resultater.

- Jeg begynte med dette fordi jeg hadde prøvd yoga uten å oppnå det de sier man skal oppnå. Derfor satte jeg meg ned og leste og studerte og kom opp med et system og metoder for hvordan man skal utøve yoga, opplyser han.

Siden undertegnede synes yoga er vanskelig å beherske, samt gir liten treningseffekt, kan man ikke annet enn å nikke interessert til det Monks forteller denne morgenkvisten.

Når vi også får opplyst at Monks har lært opp yogatreneren til superstjernen Madonna, har den høyreiste yogatreneren min fulle oppmerksomhet.

- Systemet inneholder mye meditasjon og pusteøvelser, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ikke som på 80-tallet
Monks mener fremtiden går mot en mer holistisk tilnærming til trening, men legger også til at treningen må fungere.

- Det vil bli mer fokus på det holistiske. Man fokuserer på hele kroppen. Det er ikke slik som på 80-tallet hvor man trente kroppsdelene isolert, forteller han.

- Jeg trener en toppidrettsutøver og jobber med pustingen hans, han har kommet på et helt nytt nivå. Det virker, og man har det morsomt, legger han til.

Yogatreneren mener det er viktig å virkelig elske det man driver på med, hvis ikke kan det blir vanskelig å motivere seg til innsats.

- Gjør det som føles riktig for deg. Du må virkelig like det du gjør, hvis ikke vil det ikke fungere. Finn en lærer du liker, da har du noe å strekke deg etter, tipser han.

- Jeg har anbefalte mine lærere og studenter er at de begynner med 15 minutter trening hver dag i 40 dager. De føler seg så godt etter treningen at de fleste bestemmer seg for å fortsette, og så utvider de gjerne tiden oppover. De gjør det fordi det får dem til å føle seg så mye bedre, forteller han, med den samme roen i stemmen han har hatt under hele seansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere