RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gazprom-kostnader til himmels

Sist oppdatert:
Hermitage Capital Managment, som ønsker å få en styreplass i den russiske energigiganten Gazprom, mener at selskapet har pådratt seg enorme kostnader. Sjekk mer her
Russiske Gazprom er ikke hvem som helst. Ved siden av å være verdens største produsent av naturgass har selskapet både Statoil og Hydro som ivrige beilere til det gigantiske Shtokman-feltet i Barentshavet.

Nå kommer en av eierne i selskapet, fondsforvalterne i Hermitage Capital Managment, med flengende kritikk av gassgigantens styring av kostnader.

Bloomberg News skriver at Hermitage beskylder ledelsen i Gazprom for å ha latt driftskostnadene stige med svimlende 3,8 milliarder dollar samt brukt nesten en tredjedel av lønnskostnadene i selskapet på ansatte som ikke jobber med olje og gass som arbeid.

Blant annet skal Gazprom ha brukt milliarder på å investere i en TV-stasjon, luksus hotell og fiskeri. Det sier toppsjef William Browder i Hermitage, som for fjerde gang på fire år gjør et forsøk på å komme inn i styret til Gazprom.

- Den mest utrerte korrupsjonen har opphørt, men det er fremdeles en voldsom mengde sløsing og kommersielt tvilsomme handler, sier Browder i et intervju med Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere