RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- General Motors må forberede seg på konkurs

Washington/Oslo (NTB-Åsmund Gram Dokka): Det amerikanske finansdepartementet skal ha bedt den kriserammede bilprodusenten General Motors om å forberede seg på en konkurs.

Beskjeden kommer fra medlemmer av president Barack Obamas arbeidsgruppe for bilindustrien, sier sentrale kilder til avisen The New York Times.

Arbeidsgruppen er oppnevnt for å meisle ut redningsplaner for den kriserammede bilindustrien, og satt i forrige uke i møter med General Motors (GM) i Detroit.

GM hevder på sin side at selskapet skal klare å omorganisere på egen hånd, til tross for at kriselån på 13,4 milliarder dollar allerede er innvilget og forhandlinger med aksjonærer og fagforeninger står i stampe.

En løsning som blir diskutert er å opprette et nytt selskap, som skal kjøpe opp den lønnsomme delen av GM umiddelbart etter en konkurs. De uønskede delene av bilgiganten skal derimot bli overlatt til seg selv og sakte, men sikkert bli avviklet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere