RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MASSOUD HOSSAINI

- Gi nesespray til narkomane

Slik vil Troms Unge Venstre forhindre overdosedødsfall.

179 nordmenn mistet livet i 2008 som følge av overdose. Troms Unge Venstre vil få ned overdosedødsfall ved å gi naloxon-nesespray til narkomane.

«Dette er et stoff som hemmer effekten av heroin, og som injiseres i overdoseofrene når de først kommer inn i en ambulanse. Problemet er at det ofte tar altfor lang tid før medisinsk personell kommer til stedet, mens permanent hjerneskade kan oppstå allerede 10-15 minutter etter overdosen som følge av redusert oksygenopptak», skriver leder Elin Sandvik i Troms Unge Venstre i et leserinnlegg til Nordlys.

Vil ha gratis heroin
Ungdomspartiet foreslår en prøveordning, hvor man deler ut slik nesespray i rusmiljøene.

«Kliniske studier har vist at naloxon gitt i nesesprayform gir tilnærmet lik effekt som ved ordinær injeksjon. Dette tiltaket, sammen med medisinsk ettersyn av brukeren fram til hun er utenfor risiko, vil kunne bidra til at færre mister livet i tragiske overdoser», skriver Sandvik videre.

I tillegg til naloxon-nesespray ønsker Troms Unge Venstre heroinassistert behandling («gratis heroin») og fjerning av aldersgrensen på legeassistert rehabilitering (LAR).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere