RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Giften begynte å spise opp kroppen

Foto: Tom Melby (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
Heather Hebbert (53) fikk kraftige utslett etter å ha forsøkt naturmedisin.

Den utenlandske healeren som solgte henne medisinen kunne ikke gjøre rede for innholdet, og den kjente ballettlæreren vil nå politianmelde forholdet.

- Jeg vet ikke om det hjelper. Men jeg må gjøre det jeg kan for å advare andre mot å få i seg naturmedisin som ikke er godkjent av legemiddeltilsynet, sier Heather Hebbert som fortsatt sliter fortsatt med konstant svimmelhet og er sykmeldt ut april til Avisa Nordland.

Slik så Hebbert ut etter å ha prøvd naturmedisin.

Påfyll av energi
Det hele begynte 15. mars, fire dager før den sunne og spreke Bodø-kvinnen etter planen skulle til Portugal på golfferie.

Hebbert ble av en venninne gjort oppmerksom på at en kjent indisk healer var i byen. Selv har hun ikke hatt noen spesielle plager. Men ettersom hun følte seg noe sliten, tenkte hun at hun godt kunne prøve et naturpreparat til å gi litt påfyll av energi inn mot ferien.

- Jeg kjøpte et pulver, noen svarte bær og en liten pose med nøtter. Tre av nøttene spiste jeg samme kveld, sier Heather Hebbert.

Allergisk
Hun har fra oppveksten fått konstatert kraftig allergi mot planten giftig eføy som kun finnes i Nord-Amerika. Derfor er hun nøye med hva hun putter i seg.

- Healeren kunne ikke gjøre rede for innholdet i nøttene, men sa at de kom fra Himalaya. Derfor trodde jeg de var ufarlige, sier hun.

Men ett døgn etter at hun spiste nøttene kjente hun at det begynte å klø på kroppen. Om kvelden var det utviklet et kraftig utslett. Hun oppsøkte derfor legevakta og fikk medisin mot kløe.

Det hjalp lite:

- Giften begynte å spise opp kroppen. Først ble huden rød, flammet. Senere ble den blå.

14 dager uten søvn
Hebbert ble fredag 19. mars fraktet til sykehus i ambulanse, men ble utskrevet allerede samme dag ettersom allmenntilstanden hennes var bra.

Natt til tirsdag hadde imidlertid symptomene spredd seg til ansiktet. Hun hadde utslett og begynte å hovne opp.

Frykten for at hevelsene skulle sperre luftveiene førte til at det ble ny sykehusinnleggelse. Denne gangen ble hun liggende på hjerteovervåkingen i fem dager.

På ett tidspunkt var hjerteaktiviteten satt ned til 30 slag i minuttet. Hun fikk ikke sove på to uker. Og hun gikk opp sju kilo på grunn av store mengder vann i kroppen.

- Kroppen brente som en Sahara-ørken, sier Heather Hebbert, men understreker at hun ikke på noe tidspunkt var redd for livet.

- Men det er sånn med disse allergiene, at de blir verre og verre med årene. Neste gang kan jeg dø.

- Jeg har tusener på tusener av kunder over hele verden, og jeg har aldri før fått noen klager. Det denne kunden har kjøpt er ikke mer farlig enn mandler eller frukt, sier Pr. dr. Shashikant S. Seth til Avisa Nordland.

Les flere nyheter fra Avisa Nordland her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere