- Gilbert manglet støtte

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Sjekk hvilke superstjerner Lotto-manageren sikler på.

27.04.10 15:43

Phillippe Gilbert troner øverst på den nye verdensrankingen til UCI. Belgieren har imponert voldsomt under Ardenner-klassikerne, og fikk en velfortjent seier da han rykket opp den siste bakken under Amstel Gold Race.

Men med unntak av Jurgen van den Broeck, har det vært lite lagkamerater rundt Gilbert i finalen. Det ønsker teammanager Marc Sergeant å gjøre noe med:

- André Greipel og Roman Kreuziger passer profilen vår perfekt. Men uansett hvor høyt jeg ønsker det, kan jeg ikke bekrefte at vi er nær ved å signere en som Greipel. Kreuziger var klar for å skifte lag allerede i fjor, men jeg vet godt at det er flere som ønsker seg ham, sier Sergeant ifølge belgiske Sporza.

Greipel uttalte i forrige uke at han «skifter lag, dersom ikke Mark Cavendish forsvinner». I fjor ble også Kreuziger og Vincenzo Nibali linket bort fra Liquigas.

Det viktigste for Sergeant er å gi Gilbert støtten han trenger i de tunge bakkeklassikerne.

- I flere løp har man sette at en gruppe kommer seg løs. Da bør vi også ha flere ryttere på vårt eget lag som har styrken til å henge med. Søndag (under Liège-Bastogne-Lìege) manglet Gilbert en lagkamerat i finalen. En som kan kjøre i forveien, slik Contador gjorde for Vinokourov. Derfor søker vi etter friskt blod. Aller helst ønsker vi oss en sprinter og en sammenlagtkandidat til de store etapperittene, avslutter Sergeant.

Da Gilbert vant Amstel Gold Race, var det faktisk Omega Pharma-Lottos første triumf denne sesongen. Samme man har faktisk vunnet åtte av lagets siste ti seirer, skriver feltet.dk.

Les flere nyheter på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag