- Gina savner kidnapperen

Foto: HANDOUT (Afp/Reuters)

Satt fanget hos Ariel Castro i ni år.

13.07.13 15:07

Gina DeJesus var bare 14 år da hun ble kidnappet av Ariel Castro. Det skulle gå ni år før hun skulle få oppleve friheten.

To måneder etter den dramatiske politiaksjonen som førte til arrestasjon av Castro og frihet for DeJesus, Michelle Knight og Amanda Berry, har hun fortsatt problemer med å tilpasse seg livet i frihet, sier en familievenn til DailyMail.

- Hun fikk aldri vokse opp mentalt. Hun er fortsatt en 14 år gammel jente og fikk ikke sjansen til å gå på ball og slike ting som ungdommer flest får oppleve.

Venninne av datteren
DeJesus er den yngste av de kidnappede jentene, som var henholdsvis 14,16 og 21 år da de ble sperret inne.

Hun ble også behandlet annerledes fordi Castros datter, Arlene, var en venninne av Gina og de to familiene kjente hverandre.

Arlene er angivelig den siste personen som så Gina før hun forsvant sporløst på vei hjem fra Burger King.

Ginas mor: - Jeg vil gjerne gi Castro en klem

Lenket i flere måneder av gangen
Ifølge avisen skal Castro ha deltatt på leteaksjoner for å finne jenta, delt ut flygeblader og trøstet faren hennes.

Denne relasjonen skal ha ført til at hun fikk en annen type behandling av Castro, men lite tyder på at han var mer human. Ifølge kilden skal han ha dekket til ansiktet hennes mens han voldtok henne fordi han kjente henne.

I dag sliter Gina med nakkeskade, fordi Castro skal ha hengt en lenke rundt halsen hennes i flere måneder av gangen.

Nå bor hun sammen med familien og ifølge familievennen er det ingen som presser henne til å fortelle mer enn hun ønsker selv. I intervjuet forteller kilden også at Gina aldri går ut av huset alene.

Savner kidnapperen
Til tross for den umenneskelige behandlingen hun fikk gjennom så mange år, hevder familievennen at Gina savner mannen som nå sitter fengslet for kidnapping, voldtekt og drap.

- Jeg vet han er der inne et sted. Dypt i sitt hjerte, har hun trodd på at han tok hånd om dem. De vendte seg til å ha ham i nærheten og savner ham nå.

- Jeg kan ikke si så mye om Michelle og Amanda, men tenk deg selv. For Gina er dette alt hun kjenner til. Jeg håper at dette ikke påvirker henne til å gå inn i et voldelig forhold, sier familievennen.

Forrige uke frigjorde de tre kvinnene en video hvor de takker allmennheten for støtten.

- Vært i helvete og tilbake igjen
Det var første gang de uttalte seg offentlig siden den dramatiske flukten fra skrekkhuset for to måneder siden.

- Jeg har kanskje vært i helvete og tilbake igjen, men jeg er sterk nok til å gå gjennom helvete med et smil om munnen, og med hodet høyt hevet, og med føttene godt plantet på bakken, sier Michelle Knight, som ble kidnappet som 21-åring i 2002.

- Jeg nekter å la situasjonen definere hvem jeg er. Jeg skal definere situasjonen, sier hun.

Knight skal ha blitt voldtatt av Castro gjentatte ganger under det ti år lange fangenskapet.

Det var Amanda Berry (27) som klarte å rømme fra huset. Hun og datteren (6), som hun fødte i huset, fikk hjelp av en nabo til å komme seg ut av døren, og fikk deretter varslet politiet. Politiet rykket ut til huset, hvor de også fant Michelle Knight og Gina DeJesus.

I juni stilte Ariel Castro til rettsmøte i Cleveland. Han sa ikke et ord, men advokatene hans sa at han ikke erklærte seg skyldig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.