Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gir oss ikke før vi blir drept

Foto: Asle Bentzen/SIDE2
Sist oppdatert:
- Det vi vil ha på lufta sender vi på lufta. Vi gir oss ikke før vi blir drept, sier Matt Stone og Trey Parker, hjernene bak serien «South Park».

(SIDE2): Den kvasse duoen møtte pressen i Bergen onsdag ettermiddag. De er i byen for å holde foredrag om sin suksess-serie «South Park», animasjonsserien som ikke er redd for å spøke med alt mellom himmel og jord.

Viste Muhammed-bilder
- Den forrige store kontroversen var Muhammed-bildene. Men det var ikke en gang et tema å kutte det ut. Slik må det være, for det er det hele South Park bygger på. Hvorfor skal vi ikke være morsomme med disse når vi er morsomme med alle andre? sier Trey Parker.

I en «South Park»-episode viste de et bilde av profeten Muhammed, midt i oppstyret som raste etter at danske og norske medier publiserte karikaturtegninger av Muhammed. Riktignok ble bildet erstattet av en melding fra tv-selskapet, som meldte at kanalen ikke ønsket å kringkaste bilder av profeten.

For Parker og Stone er det uansett ikke noe som ikke skal spøkes med, og er ikke redde for å erte på seg muslimene.

- Nei, vi har gjort scientologene forbanna, og de er mye verre enn muslimene, flirer Trey Parker.

- Hvordan ville dere kommentert Norge og nordmenn i «South Park»?

- Vi har ikke vært her lenge nok. Men innen fredag klokken 12.00 bør vi vite det, sier Trey Parker.

Tom Cruise i skapet
Selv om han er diplomatisk og skryter av nordmenn, har Parker og makker Matt Stone røket uklar med en rekke mennesker på grunn av satireserien. Tom Cruise raslet med sablene da han ufrivillig var hovedperson i en «South Park»-episode, og Isaac Hayes trakk seg fra serien etter at de harsellerte med scientologene.

- I alle tv-stasjoner har vi noen som kalles standard-mennesker. De krangler vi med hver uke, og som regel fører det til at showet blir bedre. De første ideene blir som regel altfor enkle, sier Trey Parker, og fortsetter:

- Hvis vi sier «Tom Cruise skal være med, og han skal være skikkelig homo». Så sier de at vi ikke kan gjøre det, for han er ikke ute av skapet. Så sier vi «hva hvis vi gjør slik at han ikke er ute av skapet?» Så sier de «det kan dere heller ikke gjøre», for han er ikke i skapet heller. Så sier vi «hva hvis han bokstavelig talt er inne i et skap, men han vil ikke komme ut?» Så sier de: «det kan dere gjøre». Slik blir ideene bedre av at noen holder oss innenfor grensene, sier han.

Røk uklar med Chef
- Når det gjelder Hollywood har vi mer frihet enn noen andre i den byen. Vi eier praktisk talt Comedy Central, og har vært der lenge nok til å se folk komme og gå. Vi gjør som vi vil. Manusene våre blir alltid sjekket, av juridiske grunner, men det vi vil ha på luften, det kommer på luften. Til syvende og sist er det vi som bestemmer. Det er en luksus som selv A-kjendisene i Hollywood må klare seg uten, sier Stone og Parker.

For noen måneder siden røk de uklar med Isaac Hayes, som ga stemme til «South Park»-karakteren Chef.

- Scientologene er noe vi har tenkt å gjøre noe med i flere år, men vi likte Isaac, og vi ville ikke fornærme ham. Men da vi fikk en god idé måtte vi bare gjøre det. Hvis vi ikke gjorde det ville vi være hyklere. Vi sa ingenting til Isaac, men laget episoden i hemmelighet, og plutselig var den bare på lufta. Vel, det har vært en interessant tur siden, flirer Parker.

- Vi har ikke sett Isaac siden. Det eneste vi hørte fra ham var presseuttalelsen.

Les mer:
Chef blir sex-overgriper
Chef klippes til live
Religiøs sorti fra South Park
Cruise ut av skapet på norsk tv
Droppet homo-Cruise i South Park

Det eneste tabuet de ikke har valset over, som de kan komme på i farten, er den muslimske organisasjonen The Nation of Islam.

- Saddam har god humor
- De har vi aldri lagt oss ut med. I Amerika er det en hellig ku. Kanskje vi blir drept hvis vi rører ved The Nation of Islam. Vi fortsetter til vi blir drept. Vi skal bli drept på en eller annen måte, humrer Matt Stone.

- Folk har sagt i åtte år at vi kommer til å bli drept, da vi drev med Saddam Husein og scientologene. Men vi er her fortsatt - det viser at Saddam har god humor.

Duoen går aldri på kjendisfester, bortsett fra da de ankom Oscar-gallaen i kjoler. Kanskje fordi de bruker mye av tiden sin på å gjøre narr av kjendiser.

- Vi gjør alltid narr av fenomenet kjendiser. På Oscar kommer kjendisene, og oppfører seg som om de er guder. Men så er de de dummeste menneskene i verden, sier Trey Parker.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!