*Nettavisen* Nyheter.

- Giske er ikke inhabil når det gjelder Entra

Oslo (NTB): Næringsminister Trond Giske (Ap) er ikke inhabil i saker som berører Entra Eiendom, konkluderer lovavdelingen i Justisdepartementet.

Rune Olsø ble konstituert som administrerende direktør i Entra Eiendom i april. Giske ba straks lovavdelingen i Justisdepartementet om en vurdering av sin egen habilitet. Giske er nær venn med Olsø.

- Det har vært såpass stor oppmerksomhet om habilitetsspørsmål i vinter at jeg ville være føre var og innhente en vurdering, sier Giske til Dagens Næringsliv.

Lovavdelingen konkluderer med at Giske ikke er inhabil på generelt grunnlag. «Etter vårt syn vil ikke Giske ved utøving av rollen som eier bli inhabil bare fordi avgjørelsen særskilt retter seg mot eller direkte gjelder Entra Eiendom as. Det gjelder selv om han har nær personlig tilknytning til administrerende direktør i selskapet. Slike avgjørelser innebærer ikke i seg selv noen «særlig fordel, tap eller ulempe» for Olsø», heter det i konklusjonen.

Giske sier han nå kan drive den normale eierdialogen og selskapsforvaltningen uten å måtte peke ut en settestatsråd.

- Samtidig sier lovavdelingen at jeg må være oppmerksom på saker som går direkte på Olsøs vilkår og hans økonomiske situasjon. For eksempel hvis styret la fram en sak for oss som gjelder godtgjørelser for ham, så vil det sikkert ligge noen saker i gråsonen. Derfor er det viktig å være spesielt oppmerksom i tiden fremover, sier Giske. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.