*Nettavisen* Nyheter.

- Giske løper NRKs ærend

AP-politiker Trond Giske har kritisert Kanal 24 for planene om å sende TV 2s 21-nyheter direkte. Nyhetsredaktør i TV 2, Kjell Øvre Helland, mener Giske taler NRKs sak.

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Trond Giske kritiserte i forrige uke Kanal 24s valg om å sende TV 2 Nyhetene direkte på TV 2. Giske mente dette var et brudd på konsesjonsvilkårene, og ba kulturministeren vurdere saken.

TV 2s nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland er oppgitt over Giskes utspill, og sier til Kampanje at Giske heller bør se på NRKs dominans om han er opptatt av mangfold. Helland viser til at NRK har en seerandel på 40 prosent innen fjernsyn og en lytterandel på nærmere 50 prosent.

Med hensyn til at Kanal 24 skal sende TV 2s nyhetssending sammenligner Helland situasjonen med at NRK Alltid Nyheter sender Dagsrevyen direkte daglig. Helland mener Giskes utspill viser at han ønsker å styrke NRKs posisjon på bekostning av mangfoldet.

Trond Giske avviser påstandene fra Helland. Han mener konsesjon ble gitt for å få flere aktører på banen, og at TV 2s nyhetslevering til Kanal 24 svekker mangfoldet.

- Poenget var å få flere riksdekkende nyhetsformidlere. Hvis det ikke er mulig å gjøre dette uten TV2, må de som søkte og fikk konsesjon på vegne av Kanal 24 ha gjort en altfor dårlig jobb, sier Giske til Kampanje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.