*Nettavisen* Nyheter.

- Gisseltakerne ga opp håpet og begynte å henrette gisler

Foto: LOUAFI LARBI

Sikkerhetsstyrkene tvunget til å gå til aksjon, ifølge algerisk avis.

19.01.13 21:31

Ifølge den algeriske nettavisen El Watan forsøkte terroristene å sette fyr på deler av gassanlegget fredag kveld, men brannen kom raskt under kontroll.

Lørdag morgen hadde gisseltakerne gitt opp håpet om å forlate gassanlegget sammen med de gjenværende gislene, og de begynte derfor å drepe noen av dem. Dermed ble sikkerhetsstyrkene tvunget til å gå til aksjon, skriver El Watan.

Det viste seg da alle de sju gislene var drept, og elleve terrorister ble drept av spesialstyrkene, ifølge den algeriske nettavisen.

Også det algeriske nyhetsbyrået APS melder at elleve terrorister er likvidert, mens sju gisler ble drept av gisseltakere.

Planla kollektivt selvmord
Ifølge franskspråklige El Watan avisa var terroristene i ferd med å planlegge et kollektivt selvmord da de i stedet ble «nøytralisert» av sikkerhetsstyrkene.

Sonatrach, det algeriske energiselskapet som opererer på gassanlegget In Aménas sammen med norske Statoil og britiske BP, sier til Reuters at anlegget har blitt minelagt, men at algeriske sikkerhetsstyrker nå jobber med å fjerne eksplosivene.

– 16 gisler befridd
Samtidig kom det meldinger fra lokale kilder om at 16 utenlandske gisler var blitt befridd i In Aménas. Ifølge Reuters er det to amerikanere, to tyskere og én portugiser som har kommet seg i sikkerhet. Nasjonaliteten til de elleve andre er foreløpig ikke kjent.

Opplysninger om antallet gisler og gisseltakere har vært sprikende siden islamister onsdag morgen gikk til angrep mot gassanlegget In Aménas i Øst-Algerie.

Ytterligere to nordmenn kom seg i sikkerhet natt til lørdag, men det er seks norske Statoil-ansatte det ikke er blitt gjort rede for.

UD vil ikke bekrefte
Myndighetene i Algerie har varslet en pressekonferanse om kort tid for å informere om det som skjedde, men verken Utenriksdepartementet eller Statsministerens kontor kan bekrefte opplysningene om at gisselaksjonen på gassanlegget skal være over.

– Vi har ingen nye bekreftede opplysninger. Jeg kan bare vise til det utenriksministeren sa tidligere lørdag, at det var håp om at aksjonen gikk mot slutten, sier pressevakt Kjetil Elsebutangen i UD til NTB.

Det er foreløpig ikke meldt om noen pressebrifing fra regjeringen lørdag ettermiddag. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: HO

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.