RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gjelsten vil bygge sykehus

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Molde-ordfører opplyser at investor og finansmann Bjørn Rune Gjelsten vil bygge nytt sykehus i hjembyen.

Ifølge NRK skal ordfører Jan Petter Hammerø nå vente på et tilbud om finansiering og bygging av det nye sykehuset på Eikrem i Molde frå eiendomsselskapet Fabritius. Et selskap som Bjørn Rune Gjelsten sitter med kontrollen over.

Molde-ordføreren sier at de har arbeidet siden midten av desember med å finne private investorer til å bygge nytt syukehus.

Gjelsten har bekreftet overfor NRK at selskapet Fabritius alene kan løfte et så stort prosjekt, men at detaljene først vil komme på plass utpå nyåret.

Kravet om nytt sykehus i Molde har vært både synlig og hørbart. Gjelsten har foreløpig ikke kommet med noe konkret tilbud, men Fabritius har signalisert at de vil ta på seg å planlegge ferdig, bygge og finansiere et nytt sykehus, som så skal leies ut til Helse Midt-Norge.

Helseforetaket selv sier de stiller seg nøytrale og foreløpig ikke har vurdert forslaget. Men deres eiere, Helse- og omsorgsdepartementet, avviser at en løsning med en privat eier kan gi en tidligere byggestart.

- Ut fra den informasjonen vi har, blir dette bare en annen måte å låne penger på. Helse Midt-Norge har allerede 5,7 milliarder kroner i gjeld og må få økonomien i orden før de kan låne mer, sier stassekretær Robin Kåss til NTB.

Han påpeker at Riksrevisjonen har pålagt helseforetaket å avvikle lignende avtaler grunnet den økonomiske situasjonen. Dagfinn Høybråten sa også nei til en lignende avtale for Molde sykehus i 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere