RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ikea Varehus
Ikea Varehus Foto: Ikea

- Gjennomsøker alle IKEA-varehus

Sist oppdatert:
Varehuskjeden tar sine forholdsregler etter IKEA-eksplosjoner.

Tre av IKEAs varehus i Nederland, Belgia og Frankrike ble mandag evakuert etter at de var blitt rammet av mindre eksplosjoner, det melder NRK tirsdag.

- Gjennomsøkte samtlige varehus
Ifølge nettstedet skal ingen personer ha blitt skadd. I det belgiske varehuset, der den første hendelsen fant sted, ble det sett på som nødvendig å evakuere både handlende og ansatte. Eksplosivene i de tre tilfellene ser ut til å være svært like, og politiet undersøker om det kan være en mulig sammenheng. Det skal være snakk om mindre eksplosjoner.

- Vi fikk beskjed om hendelsene i går kveld, og da ble det besluttet at alle varehusene skulle gjennomsøkes før åpningstid i dag. Det er ikke funnet noe mistenkelig hos oss foreløpig, opplyser kommunikasjonsrådgiver i IKEA, Jan Christian Thommesen, til Nettavisen.

- Kan komme endringer i rutiner
Han forteller at de ikke kjenner til alle detaljer ennå og at politiet fortsatt gjør undersøkelser i de rammede varehusene. Det skal ikke være funnet flere eksplosiver:

- Det de har gjort i de rammede landene er grundige gjennomganger i løpet av natten og morgentimene, og det er ikke funnet noe mer der. Varehusene er åpnet nå som vanlig. Utover det så gjør man jo undersøkelser hele tiden i forhold til sikkerheten. Det er ikke satt inn noen ytterligere tiltak utover dem vi har vanligvis. Det gjenstår å gjøre analyser av hendelsene etter politiet fremlegger sine funn, så kan det eventuelt komme endringer i rutiner etter det.

- Trygt å handle
Thommesen sier at det ikke er noen grunn til å fravike fra handleturen i norske varehus om man har planer om det:
- Det er helt trygt å handle på varehusene i Norge. Vi har sikkerhetsansvarlig på varehusene og det er også vakthold som skal sørge for kundens sikkerhet i tillegg til medarbeidere med kurs og opplæring i å følge med. Så det skal være sikkert å handle, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere