RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gjensidige NOR kan få bedre betalt

Sist oppdatert:
Meglerhuset til Danske Bank mener Gjensidige NOR-sjef Olav Hyttas aksjonærer vil kunne få bedre betalt av en annen nordisk bank enn DnB. Tilfeldigvis har Danske Bank vært nevnt som den mest aktuelle kjøperen
I en kommentar til fusjonsplanene mellom DnB og Gjensidige NOR, skriver Danske Banks meglerhus Danske Equities fredag morgen at fusjonen fundamentalt fornuftig, men at det er langt fra sikkert at den går gjennom.

Fundamentalt påpekes det store synergieffekter på kostnadssiden, med en anslått nedbemanning på 1700 ansatte, eller rundt 15 prosent.

- Kostnadssynergiene er klart positive for aksjonærene i begge bankene, skriver Danske Equities, men legger til:

- Vi tror imidlertid at Gjensidiges aksjonærer kunne fått en bedre avtale ved å bli tatt over av en av de større nordiske aktørene til en pen premie.

Med i bildet hører det at Danske Bank er blant dem som oftest har vært nevnt som en mulig kjøper av Gjensidige NOR.

Danske Bank er Nordens neste største bank, etter forvaltningskapital, etter Nordea. Banken er alene nesten dobbelt så stor som kombinasjonen av DnB og Gjeensidige NOR.

I Norge eier banken Fokus Bank.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere