*Nettavisen* Nyheter.

- Gjør en kongejobb

Kronprins Haakon ærer sin far ved å gjøre den beste jobben for kongehuset, men hans søster gjør en mindre bra jobb. Det mener folket i en undersøkelse Se og Hør har gjort.

06.01.06 12:12

(SIDE2:) Kronprins Haakon nyter godt av folkets popularitet. Og etter at han steppet inn for sin syke far, har han også vunnet ny og ekstra respekt, viser en undersøkelse Se og Hør har utført.

Kaprer de yngre
52 prosent mener at kronprinsen gjør en svært god jobb for landet. Hans far kongen ligger imidlertid ikke langt etter med 48,5 prosent som mener han gjør en svært god jobb.

Haakon har gjort et godt inntrykk, særlig på den yngre delen av de spurte. De mellom 15 og 24 og personer på kronprinsens egen alder lar seg imponere over hans innsats.

Men også kongen er svært populær. Kong Harald henter svært mange stemmer blant de som er mellom 15 og 24, viser tallene fra In Fact AS.

Mette-Marit sliter
Av kvinnene er det Dronning Sonja som kaprer de fleste av stemmene og som folk synes gjør en god jobb.

Kronprinsesse Mette-Marit kommer et godt stykke bak, noe som viser at hun sliter litt med tilliten i folket. Men hun kommer bedre fra det enn prinsesse Märtha Louise som kun 26 prosent mener gjør en svært god jobb.

Så er ikke Märtha Louise heller som representant for kongehuset å regne lenger selv om hun selvfølgelig er medlem av den kongelige familie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.