RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Glamourmodellens tid omme

Sist oppdatert:
I år har glamourmodellene for alvor gjort sin inntreden i norsk underholdningsliv. Men vil det vare?

(SIDE2): Med Aylar og Helene Rask i spissen, har drømmen om å bli glamourmodell blitt vekket i mange unge damer over det ganske land.

Team Aylar og Rask Models har blitt etablert, og diverse modellbyråer utvider stadig stallen sin med jenter som vil bli glamourmodeller. Men de vil få det tøft.

Hard jobb

- Kommende glamourmodeller har en hard jobb foran seg. Det vil tidvis være mange av dem, men i små glimt. Man kan godt sammenligne dem med realitystjerner som får voldsomt med oppmerksomhet over en kortere periode, for så å forsvinne helt, sier Alex Iversen, medieviter ved Høgskolen i Lillehammer, til side2.no.

At glamourfenomenet også kom til Norge, kom ikke som noen overraskelse på Iversen.

Måtte skje

- At glamourmodellbølgen kom til Norge var noe som måtte skje. Det er så populært i både England og Amerika, at det måtte til slutt være noen som så potensialet i markedet her i Norge også, sier Iversen og nevner puppedamen Jordan som eksempel på en av svært få som har klart å overleve medias enorme søkelys.

- Unge jenter tiltrekkes av et spennende kjendisliv. Det ser man blant annet ved at jenter står i kø for å bli avbildet i FHM, sier han.

En bragd

I Norge tror han at de som har etablerte navn nå vil klare seg. Av modellene som er allmenkjent er Aylar den viktigste, mener Iversen.

- Aylar har brøytet vei for andre glamourmodeller i Norge, sier han.

- Hun har spilt mediespillet veldig bra. Hun brukte skandalen rundt Miss Norge i fjor på en glimrende måte. Historien om tvillingsøsteren er fantasifull, og det hele ble gjort med humor og et glimt i øyet, forteller Iversen.

- Hun er den personen i Norge som har vært mest i medias søkelys uten og egentlig ha gjort noe for det. Det er en bragd, og jeg synes hun fortjener det.

- Hun er en glimrende mediemanipulator, konkluderer Iversen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere