RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gleder seg veldig

Det krever visse forberedelser når du skal pakke for å stå på ski ned nordsiden av Mount Everest.

- Han gleder seg veldig. Det har vært mye planlegging i det siste, men han har tro på opplegget, forteller Tormods pressekontakt, Erlend Sande, i magasinet Fri Flyt til TV 2 Nettavisen.

Sov som et barn
Tormod og kompanjong Tomas hadde egentlig planlagt å tilbringe en natt på toppen av Mont Blanc før avreise, men det ble avlyst på grunn av dårlig vær og småforkjølelser, skriver Fri Flyt på sine nettsider.

- Men jeg har sovet på Aguille du Midi på nesten 4000 meter over havet. Der sov jeg som et barn. Det tyder på at jeg er bra akklimatisert. Jeg har vært mye i høyden i det siste, sier en optimistisk Granheim til magasinet.

De siste dagene før avreise var Tormod Granheim i hektisk aktivitet med testing av utstyr og pakking til den store turen. Da Fri Flyt kontaktet eventyreren var to venner på besøk for å hjelpe han å huske alt som skal huskes. I tillegg til klatre og skiutstyr, skal de blant annet ha med utstyr for å sende tv-bilder direkte fra Mount Everest.

Mye å tenke på
- Det er veldig mye han skal ha med seg når det gjelder utstyr for å få sendt ting hjem i form av bilder og lyd. De har mye å tenke på når det gjelder pakking og vekt, men det skal nok gå bra, sier Sande.

De siste dagene har Tormod testet et lett statisk tau, utviklet av industrisikringsspesialistene i Aak i Romsdal. Tauet er tykt som en skolisse og veier en kilo i lengde 80 meter. Tanken er å kunne bruke dette til eventuell sikring av skikjøringen ned nordsiden av Mount Everest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere