RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Go fjuck yourself, Norway!

Foto: Fotograb fra Colbert Show.
Sist oppdatert:
Norge får gjennomgå i amerikanske talkshow.

Nobelkomiteen har fått pepper fra alle bauger og kanter etter at de kunngjorde USAs president Barack Obama som årets fredsprisvinner.

Den siste som har kastet seg på den populistiske bølgen er den konservative Alexander Downer. Downer var utenriksminister under Australias statsminister John Howard, som ble fra noen kanter omtalt som George W. Bush’ lakei.

I en kommentar i Adelaidenow kritiserer Downer Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland for tildelingen og hevder blant annet at Obama fikk den fordi han er svart.

- I kveld vil jeg snakke om nordmenn
Tildelingen har også blitt kritisert i en rekke amerikanske storaviser. Men USAs mest populære satirikere har heller ikke latt fredsprisen gå hus forbi.

Både Stephen Colbert og Jon Stewart har harselert med pristildelingen i ukens TV-show.

- Men denne kvelden handler ikke om Christofer Columbus, nei, i kveld vil jeg snakke om nordmenn, sier satirikeren Cobert i programmet sitt.

- Fjord? Fjord? Altså, hvem setter en «F» foran en «J»? Vel, jeg har lyst til å si til nordmenn at: «You can all go fjuck yourselves!», utbryter Colbert og høster stor applaus fra publikum.

- Vel, nå er det en ny grunn til å mislike disse «Herring munchers.»

Deretter viser han et klipp fra når Jagland kunngjør fredsprisvinnere på sin noe klønete engelsk.

- Jeg har alltid trodd at det var svenskene som delte ut Nobelprisene. Men det viser seg at det er kun de viktige prisene, fortsetter Colbert.
Se innslaget her:

Den populære John Stewart, som sendes på norsk fjernsyn, kommenterte også fredspristildelingen.

- Herr president, du har nettopp mottatt en Nobels fredspris. Hvilken kursendrende og fredslignende handling vil du foreta deg nå bare nitti minutter etter å ha fått nyheten - for å vise at de ga prisen til rette mann, spør Stewart.

Deretter følger et nærbilde av månen med følgende kommentar:

«NASA har nettopp bombet månen.»
Se innslaget her:

NASA sendte som kjent en romsonde inn mot overflaten på månen for å piske om støv og utforske om det er ispartikler i jordsmonnet.

Les mer her. NASA-romskip traff månen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere