RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Vigdis Hella/Scanpix)

- God prat med Breivik

Sist oppdatert:
Tidligere visepolitimester for Telemark og nylig oppnevnt forsvarer for Anders Behring Breivik, Vibeke Hein Bæra fra Porsgrunn har møtt sin terrorsiktede klient for første gang.

Hein Bæra ble i september oppnevnt som hovedforsvarer for terrorsiktede Anders Behring Breivik sammen med Geir Lippestad.

Tirsdag var hennes andre dag på jobben hos advokatfirmaet Lippestad, men hun ønsker ikke å avsløre detaljer fra møtet med Breivik.

- Hadde en god prat

- Som forsvarer var det et greit møte. Det jeg kan si er at vi hadde en god prat, klienten og jeg, sier Hein Bæra til VG Nett onsdag.

Ifølge henne er det å hilse på klienten en viktig del av det å sette seg inn i saken.

- Jeg går inn i denne jobben med en forsvarers øyne, og vil ikke si noe mer enn det, sier hun videre.

- En tillitserklæring

Hein Bæra har tidligere sagt til TA at hun ser på jobben som en tillitserklæring.

- Å få ta del i dette, er ærefullt, og det er en stor tillitserklæring å bli spurt. Jeg håper jeg med min bakgrunn med strafferett i politiet, vil bidra godt i det teamet som vi vil utgjøre, sa hun.

Hein Bæra har tidligere jobbet med Geir Lippestad i hans advokatfirma fra 1992 til 1999, før hun begynte i Telemark politidistrikt. Der opparbeidet hun seg strafferettslig erfaring, og fungerte også i perioder som konstituert politimester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere